Bezglutenowe financiers z malinami - francuski przepis Davida Gaboriauda

Malinowa rozkosz
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN stale poszukujemy nowych smaków i eksplorujemy kuchnie świata. Tym razem swoimi recepturami podzielił się David Gaboriaud. Jak zrobić bezglutenowe financiers z malinami? Sprawdź przepis.

Bezglutenowe financiers z malinami - przepis

Składniki:

  • 3-4 białka
    • 55 g mielonych migdałów
      • 75 g cukru pudru
        • 90 g masła
          • 35 g skrobi kukurydzianej
            • ok. 20 malin
              • 2 łyżki cukru pudru

                Jak zrobić bezglutenowe financiers z malinami?

                1. Masło pokrój na kawałki, włóż je do rondelka i podgrzewaj na średnim ogniu, aż się roztopi i lekko zbrązowieje.
                  1. W misce dodaj mielone migdały, cukier puder, skrobię, białka i roztopione masło, wymieszaj.
                    1. Foremki do mufinek wysmaruj masłem, napełnij ciastem do połowy, włóż po 2-3 maliny i przykryj resztą ciasta.
                      1. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz na złoty kolor.
                        1. Wyciągnij z pieca, odstaw do ostygnięcia i posyp cukrem pudrem. Serwuj ze świeżymi malinami.

                          Zobacz także:

                          Autor: Diana Ryściuk

                          Źródło: David Gaboriaud

                          Źródło zdjęcia głównego: Ola Skowron/East News

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana