Spring rolls z surowej kalarepy i jabłka według Mateusza Zielonki
- Autor:
- TeofilaSiewko
- Źródło:
- Mateusz Zielonka
Spring rollsy ze świeżymi warzywami i owocami to pyszna przekąska na kolację i drugie śniadanie, może też być pełnym daniem obiadowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka przygotował proste spring rollsy z surowej kalarepy i jabłka. Sprawdź, jak je przygotować.
Spring rolls z surowej kalarepy i jabłka - przepis krok po kroku
Składniki:
- 3 kalarepy,
- 2 marchewka,
- 2 jabłka,
- 2 jajka,
- mąka pszenna,
- 10 sztuk papieru ryżowego,
- masło orzechowe,
- sos sojowy .
Sposób przygotowania spring rollsów z kalarepy
- 1Szybki omlet z 3 jaj i odrobiny szczypiorku.
- 2Papier ryżowy namoczyć w wodzie i rozłożyć na płaskiej drewnianej desce. W małej miseczce mieszamy 3 łyżki masła orzechowego, sos sojowy, sok z limonki oraz odrobinę mleka. Całość mieszamy do jednolitej masy.
- 3Na mokrym papierze układamy pokrojoną w cienkie słupki kalarepę, marchewkę, oraz jabłko. Dodajemy sos orzechowy oraz gruby kawałek omletu.
- 4Zawijamy całości jak gołąbki.
Zobacz także:
Autor:Teofila Siewko
Źródło: Mateusz Zielonka
Źródło zdjęcia głównego: Dorin Musat/500px
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Polecane w Przepisy kulinarne
Pozostałe wiadomości