Na nadciśnienie tętnicze cierpi niemal co trzeci dorosły Polak. Jego najpowszechniejszą przyczyną jest niezdrowy styl życia.
Nie czytając składów, możemy zupełnie nieświadomie spożywać jego duże ilości.
Sok marchewkowy to bomba witaminowa, która wzmacnia odporność i zmniejsza ryzyko pojawienia się choroby nowotworowej.
Kiedy i gdzie odbędzie wydarzenie? Jaki jest jego program?
Jakie składniki odżywcze zawiera?
Na pytania odpowiada nasza ekspertka, Katarzyna Szulc.
"Ważny jest skład".
O pysznych, poręcznych, owocowych musach Olivierowi Janiakowi opowiedziała influencerka lifestylowa Barbara Cichocka.
Jest jednak pewien haczyk. Jaki?
Świeżo wyciskany sok grejpfrutowy ma mnóstwo prozdrowotnych właściwości. Dlatego warto go pić?
"Ryzyko udaru jest dużo większe".
Octy cieszą się sporą popularnością. Nie tylko wzmacniają smak potraw, ale również służą urodzie i zdrowiu. Po które z nich warto sięgnąć? Jak bezpiecznie z nich korzystać? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała Małgorzata Pielichowska, dietetyczka.
"Czynniki, które zwiększają zapotrzebowanie na płyny".
Rzepak to roślina, która kojarzy nam się przede wszystkim z olejem. Tymczasem jej zastosowanie jest znacznie szersze.
Odpowiedź naukowców zaskakuje.
Sprawdź, co może jeść laktoowowegetarianin.
Przepis na surówkę z marchwi wywołał sporo kontrowersji.
Zapytaliśmy o to dr n. med. Agnieszkę Ostachowską-Gąsior, dietetyczkę.
Na czym polega program Junior-Edu-Żywienie?
Ciąża jest szczególnym okresem w życiu kobiety. Wiąże się z dbaniem o każdy z aspektów mających wpływ na rozwój małego człowieka w jej łonie, dlatego szuka się środków ułatwiających zdrowy przebieg ciąży.
Sportowczyni podzieliła się wskazówkami dotyczącymi aktywnego stylu życia i zdrowego odżywiania.
Mini kiwi to kuzyn standardowego kiwi. Owoc pochodzi z Azji, ale uprawiany jest m.in. w Polsce. Co warto o nim wiedzieć? Co można z niego przygotować? Sprawdził to Mikołaj Rey w miejscowości Leonów.
Brain food może być przetłumaczone jako jedzenie dobre dla mózgu. Sprawdź, co wspomaga pracę tego organu.