tiramisu

    tiramisu

    Anita Włodarczyk jest trzykrotną mistrzynią olimpijską, ale nie tylko na zawodach odnosi sukcesy. Potrafi wyczarować obłędne dania. Sportsmenka ma waleczną naturę i nie poddaje się w razie niepowodzeń, zatem jej przepisy są dopracowane do perfekcji. Swoje popisowe desery przygotuje pod czujnym okiem Bartka Boratyna, eksperta od słodkości. Zobacz jak przygotować idealne tiramisu, sernik na zimno i brownie.

    Czy wyobrażacie sobie Wielkanoc bez pysznych deserów? My też nie! Dlatego wybraliśmy dla Was kilka przepisów spośród świątecznych słodkości proponowanych przez Annę Starmach i Annę Lewandowską. Zobacz, jak zrobić paschę z bakaliami, sernik, babkę cytrynowo-pomarańczową, tiramisu, makowiec i mazurek daktylowo-czekoladowy.

    Gruszki Pięknej Heleny i Panna Cotta, czyli kobiecie desery:) oraz Pan Tiramisu z borówkami. Vloger Dariusz Gutkowski, w kuchni Dzień Dobry TVN oczarował Annę Kalczyńską słodkościami.

    Buraczane tiramisu, sałatka z buraków pieczonych, cebuli i jabłek, rolada z indyka nadziewana papryką, kluski śląskie z sokiem z buraków oraz pieczone buraki z kozim serem i chrzanową pianą. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Ożga przygotowała potrawy z buraków. Smacznego!

    Mafijne klopsiki, tiramisu, krewetki i bruschetty - czyli prawdziwie włoskie smaki w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował: Tomek Woźniak

    Piotr Kucharski poleca coś słodkiego na mroźne dni. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował słodkości z mrożonych owoców: śliwek, truskawek i wiśni. Skorzystajcie z jego przepisów na: odwrócone ciasto ze śliwkami, muffinki z wiśniami i truskawkowe tiramisu.

    Andrzej Polan postawił dziś na morele! W kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotował: tiramisu z morelami, babeczki z morelami, morele pod kruszonką. Smacznego!

    Na słodkości w kuchni Dzień Dobry TVN zapraszają Was Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło.

    By nie dać się chandrze, warto skusić się na odrobinę słodyczy. W obłędnym słodkim menu znalazły się m.in.: tort makowy, korzenne tiramisu, kawowe semmifredo, babka drożdżowa z żurawiną i lukrem z passiflory. Smacznego!