przepisy kulinarne

    przepisy kulinarne

    Daria Ładocha zamiast przejścia na dietę, proponuje zmianę nawyków żywieniowych. Co to znaczy? Daria w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała takie smakołyki jak: pieczony bakłażan z granatem i fetą, pastę orzechową z oliwą truflową oraz cukinię w tempurze z sałatką mango.

    Agnieszka Jastrzębska spotkała się z Anną Lewandowską i jej bratem - Piotrem Stachurskim, który jest scenografem i malarzem, by wspólnie przygotować świąteczne pierniki. Jak wyglądały święta w ich domu? Czy byli zgranym rodzeństwem?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy kierowcę rajdowego Kubę Przygońskiego oraz jego żonę Justynę. Przygotowali dla nas: pstrąga w soli, krem z kalafiora, grzyby w śmietanie i śliwki z kruszonką.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Agatę Stankiewicz oraz Małgorzatę Nagat, które przygotowały słodkości, których bazowym składnikiem jest czekolada. A na jesienną chandrę czekolada jest idealnym rozwiązaniem ;) Co powiecie na trufle czekoladowe oraz babeczki z kremem czekoladowym? Skusicie się?

    Dania dla osób mających alergię wcale nie muszą być nudne. Codziennie udowadnia to Hanka Ciężadło – mama bliźniaków, którzy zmagają się z tą dolegliwością. Zaprosiliśmy ją do kuchni Dzień Dobry TVN, aby pokazała, jak przygotować smaczne i zdrowe potrawy dla alergików.

    Polacy jedzą coraz więcej cukru, dlatego Daria Ładocha postanowiła nam pokazać, czym go można zastąpić, aby jeść zdrowo. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: brzoskwinie z orzechowym jogurtem, miodowo-cynamonowe ciasteczka z ciasta francuskiego, miodowe babeczki z kokosem oraz miodowy gulasz z tuńczyka.

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski przygotował dania, których głównym składnikiem jest czekolada. A to wszystko z okazji Światowego Dnia Czekolady.

    Zajadamy stres przed meczem Polska - Kolumbia. Przekąski przygotowali dla nas: mama Grzegorza Krychowiaka - Grażyna i kucharz Robert Bochenko. Dowiedzieliśmy się również, jakie są ulubione dania polskiego piłkarza.

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski przygotował pyszne grillowane dania. Pomagała mu nasza dziennikarka Katarzyna Olubińska.

    Na upalne dni najlepsze są lody. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese pokazała, jak przygotować pyszne lody jogurtowe, kremowe lody bananowe, lody z herbatnikami i sopelki lodu.

    W kuchni Dzień Dobry TVN nasz duet łańcuchowy przygotował potrawy bazujące na mięsie. co powiecie na soczyste burgery z bobem, królika duszonego w warzywach czy sałatkę z kaszą pęczak, indykiem i sosem tajskim?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował pyszności z rabarbaru: pierś kaczą z sosem rabarbarowym, zapiekany rabarbar z serkiem mascarpone lub bitą śmietaną oraz odwrócone ciasto z rabarbarem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN nasz duet łańcuchowy przygotował potrawy bazując na superfoods, czyli produktach bogatych w witaminy i minerały. Co powiecie na sałatkę z kaszy jaglanej i botwinki, chleb z siemieniem lnianym, orzechami i jabłkiem lub sałatkę z marynowanym burakiem, fetą i borówkami? Pycha!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak przygotował pyszne dania z kurczaka. Mogliśmy spróbować kurczaka pieczonego z młodymi warzywami, kurczaka w panierce i zapiekankę z pieczonego kurczaka, ziemniaków i młodych warzyw. Palce lizać!

    W dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN dowodzi Marcin "Sobol" Sobolewski, który na co dzień pracuje w Dzień dobry TVN jako kierownik planu. Skąd u niego zamiłowanie do gotowania? Marcin przygotował takie smakołyki jak: krewetki zapiekane z kiełbasą chorizo, paluszki z dorsza w panko, makaron bucatini z tuńczykiem, kofty jagnięco-wieprzowe z sałatką z pieczonych batatów.

    Czy wiedzieliście, że polska truskawka uchodzi za najlepszą na świecie? Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała potrawy bazujące na truskawkach. I to nie tylko na słodko! Truskawki w wersji wytrawnej? Czemu nie! Daria podpowiedziała równie, jak rozróżnić polską truskawkę od tej importowanej.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Eryka Wałkowicza, który przygotował wegańskie śniadanie. Eryk do swoich potraw przemyca bardzo dużo warzyw. Jest kolorowo, ale przede wszystkim zdrowo! Co powiecie na tofucznicę z warzywami lub ciecierzycę na słono?

    Zwycięzcą 3. edycji programu MasterChef Junior został Bartosz Kwiecień. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dla nas jajko z kawiorem. W studiu towarzyszył mu Mateusz Zielonka – triumfator 6. edycji MasterChefa dla dorosłych.

    Andrzej Polan otworzył sezon na młodą kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował niekonwencjonalne potrawy bazujące na młodej kapuście. Co powiecie na nadziewaną młodą kapustę lub kopytka z młodą kapustą?

    Co zrobić z wczorajszą kiełbasą lub warzywami z grilla? Na pewno nie wyrzucać! Cristina Catese w kuchni Dzień Dobry TVN dała "wczorajszym" grillowanym daniom drugie życie :) Zobaczcie sami!

    W Polsce marnuje się mnóstwo jedzenia. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Maję Sobczak, która przekonuje, że z resztek jedzenia, jakie mamy w domu, można przygotować naprawdę smaczne potrawy. Co powiecie na: burgera ze śliwkowym BBQ, ramen kompostowy z makaronem marchewkowym i tosty francuskie z czerstwej chałki z owocami? Pycha!

    Grill jest podobno sportem narodowym Polaków. Grillujemy zwłaszcza teraz w czasie majówki. Alternatywą dla tłustych karkówek i kiełbas mogą być grillowane, młode warzywa w ziołowej salsie, podwędzany jesiotr na szparagach z sosem z kwiatów mniszka czy kukurydziane chlebki z łososiem kolendrą i guacamole. W studiu Dzień Dobry TVN Paweł Chomentowski przygotował lekki obiad wprost idealny na majówkę :)

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestników MasterChef Junior: Mateusza Guncela, Anastazję Czyż i Stanisława Baumillera. Przygotowali dla nas pyszne dania, które idealnie nadają się na majówkę.