Sprawdź co wyczarował Tomek Strzelczyk w kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Carpaccio z buraków często pojawia się w menu rozmaitych restauracji. Można podać je również w domu.
Z okazji Dnia Dinozaura w kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska przygotowały różne pyszne wypieki. Jak zrobić cakepopsy buraczkowe? Sprawdź przepis.
Mikołaj Rey wybrał się w kolejną kulinarną podróż. Tym razem w poszukiwaniu nowych smaków zawitał do miejscowości Przejma na ziemi sochaczewskiej.
Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) wydał ostrzeżenie dotyczące żywności. Ze względu na możliwą obecność szkła z rynku znika partia buraczków. Jakiej firmy? O który produkt dokładnie chodzi?
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na ciasto buraczane z kuchni Dzień Dobry TVN.
Fjut lub cyrop to tradycyjne polskie danie z Kujaw. Jak się je przygotowuje? Z czym go serwować? Sprawdź, co warto wiedzieć.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował dania z warzywami, które pomogą zadbać o kondycję naszej wątroby. Sprawdź, jak zrobić placuszki z soczewicy z buraczkami winegret. Ciesz się pysznym i zdrowym obiadem!
Domowe chipsy z warzyw są zdrowe i dietetyczne, dlatego stanowią świetną przekąskę na jesienne, filmowe wieczory. Dodatkowo te przygotowane z buraków, dyni czy marchwi dostarczają cennych witamin i minerałów, które powinniśmy uzupełniać szczególnie w sezonie grypowym. Podpowiadamy, jak samodzielnie zrobić chipsy z warzyw.
Wiele osób twierdzi, że sekretną przyprawą smacznych dań jest... miłość. I może rzeczywiście coś w tym jest, bo to właśnie potrawy gotowane dla bliskich są najsmaczniejsze. W kuchni Dzień Dobry TVN Basia Tworek przygotowała dania, które znalazły się w e-booku, który napisała wspólnie z przyjaciółką chorą na stwardnienie zanikowe boczne Anną Dymarczyk-Chlebicką.
Przetwory z buraków stanowią doskonały dodatek do obiadu czy zwykłej kanapki. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Co można przygotować z buraków i w jaki sposób to zrobić?
Buraczki to warzywa, które można podawać na wiele sposobów. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do zupy, kanapki czy surówka do obiadu. Można z nich także przygotować przetwory na zimę. Jak zrobić buraczki zasmażane do słoiczka?
Pieczenie buraków to kulinarne wyzwanie, przed którym staje wiele osób. Przygotowanie warzyw jest proste, wymaga jednak czasu i cierpliwości. Dobry pomysł na ich przyrządzenie to pieczenie buraków w folii. Sprawdź, jak upiec buraki w plastrach lub w całości.
W czasach, w których tworzywa sztuczne zalewają nas z każdej strony, każda alternatywa dla plastiku jest na wagę złota. Sonia Jaśkiewicz opowiedziała o swoim innowacyjnym projekcie, którego podstawą jest burak cukrowy.
Buraki to niezwykle zdrowe warzywa. Zawierają m.in. tryptofan, który powoduje, że mamy mniejszą ochotę na cukier. Jasiek Kuroń odczarowuje buraki i przyrządza z nich niesamowite dania.
Czerwone buraki posiadają m.in. dużą ilość kwasu foliowego, magnez, potas oraz żelazo. Warto sięgać po to warzywo i wyroby z niego, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, gdy nasza odporność wymaga wsparcia. Świetnie sprawdzi się tutaj syrop z buraka. Jak go zrobić? Sprawdź prosty przepis.
Polska burakiem stoi - to warzywo tanie, dostępne, smaczne i bardzo zdrowe. Można z niego zrobić risotto z tymiankiem, wegański barszcz, ekspresową sałatkę z kozim serem i hummus. Zobacz, jak przyrządza je Daria Ładocha.
Na żadnym świątecznym stole nie może zabraknąć bakalii. Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z udziałem orzechów: dorsza, smażone buraki z jabłkami i chałwowy tort.
W najnowszym odcinku cyklu Naturalnie! Agnieszka Cegielska mówiła o prozdrowotnych właściwościach buraka, a w kuchni Dzień Dobry TVN – wraz z Andrzejem Polanem – przygotowała smaczne dania właśnie z tym warzywem. Mogliśmy skosztować: sałatki z burakami, kozim serem i rukolą, pieczonych buraków z dynią, tatara z buraka z pieczywem ziarnistym i awokado oraz ziemniaczanego placka z burakami, serem kremowym, wędzonką i piklami. Smacznego!
Buraki to wyjątkowe źródło zdrowia. Jakie witaminy zawierają te warzywa? W jakiej formie i ilości je jeść? O tym w Dzień Dobry TVN prowadząca cykl "Naturalnie!" Agnieszka Cegielska, która - jak mówi -"kocha się w burakach".
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania z buraków: zupę z ciecierzycy z pieczonymi burakami, kopytka buraczane z sosem i dorsza smażonego w ziarnach słonecznika. Lubicie potrawy z buraków? Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN, blogerka kulinarna, Marta Dymek powiedziała nam jak wybrać dobra botwinę, jak ją prawidłowo przechowywać i, jak właściwie przygotować do kuchennych eksperymentów. :) Przy okazji zaserwowała nam też: naleśniki z botwinką, botwinkowe burgery oraz botwinkę z mlekiem kokosowym! Polecamy jej przepisy!
Marta Dymek zaprasza Was do kuchni Dzień Dobry TVN na krem buraczany z mlekiem kokosowym, sałatkę z jarmużu z migdałami i jabłkami w klonowym sosie i tajską brukselkę. Czyli pysznie i zielono!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował bulionówki babci Kucharskiej, buraczkową i oponki babci Polci oraz parowańce z jagodami i skubaniec babci Różewskiej. Smacznego!
Buraki w kuchni zajmują wyjątkowe miejsce. Tarte, gotowane, wiórki. Idealnie komponują się z mięsem i ziemniakami. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pęczotto z burakami i kozim serem, ciasto z burakami i orzechami, sałatkę z pieczonych buraków z dresingiem chrzanowym oraz czerwone filety z kurczaka z chutnej z buraków. Smacznego!
... żeberka z grilla z miodem i musztardą lub włoska sałata wiosenna z jajami przepiórczymi? Na co macie ochotę? Zobaczcie, co przygotował kucharz Robert Sowa. Przygotujcie potrawy według jego przepisów!
Kuchnia jest najważniejszym pomieszczeniem w jej domu i nie może w niej gotować nikt inny, oprócz niej. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Kasię Klich, która przygotowała zupę tajską, carpaccio z buraków oraz śledzika.
Można je przyrządzić na różne sposoby. Nie tylko w oleju, occie czy śmietanie. Panie Kartowicz serwują w kuchni Dzień Dobry TVN śledzie w zalewie wiśniowej z granatem, w suszonych pomidorach, ze śliwkami, z burakami i jabłkami, po tatarsku, w porach i... Które z ich propozycji podasz na swoim świątecznym stole?