Co można gotować na żywym ogniu?
Jak przyznała ekspertka, na żywym ogniu możemy ugotować nawet pyszną zupę. - Przygotowałam krupnik, ale ciekawostką jest, że wcześniej uprażyłam kaszę pęczak na ogniu, co da nam taki ciekawy posmak - powiedziała. - Do krupniku wykorzystałam ziemniaki, które piekły się w żarze. Tutaj jest barszcz. Te buraki również piekłam w żarze - dodała.
Co ciekawe, na ogniu można przygotować także doskonały makaron. - Wykorzystałam makrelę wędzoną, cytrynę, którą podpiekłam również na ruszcie. Skrapiamy tym makaron. Tutaj jest bułka tarta, która wcześniej była grillowana na ruszcie - pokazała Patrycja Walter-Zagórska.
Kuchnia domowa w plenerze
Patrycja Walter-Zagórska na co dzień profesjonalnie zajmuje się gotowaniem w obiektach gastronomicznych. Jak przyznała, po godzinach bardzo dla niej ważny jest kontakt z naturą.
- Za racji tego, że lubimy przebywać w towarzystwie i na świeżym powietrzu, przenieśliśmy naszą kuchnię domową w plener - podsumowała gościni Piotra Wojtasika.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Światowy Dzień Grilla. Sprawdź wszystko, co powinieneś wiedzieć o grillowaniu
- Kuchnia grecka i jej największe przysmaki
- Grillowa uczta z kołem smaków. "My tu jesteśmy, bo trzeba gotować"
Autor: Agnieszka Mrozińska
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN