Specjalistka od dań, których nie da się zepsuć. "Nie musisz stać godzinami i mieszać"

Anna Senkara i Rukmini Iyer
Źródło: Dzień Dobry TVN
Rukmini Iyer - upiecz to!
Rukmini Iyer - upiecz to!
Czy makaron tuczy?
Czy makaron tuczy?
Woda w diecie dziecka
Woda w diecie dziecka
Na co zwrócić uwagę wybierając warzywa?
Na co zwrócić uwagę wybierając warzywa?
Zdrowe i apetycznie wyglądające drugie śniadania
Zdrowe i apetycznie wyglądające drugie śniadania
Ketchup domowy czy sklepowy?
Ketchup domowy czy sklepowy?
Dlaczego zimą jemy więcej?
Dlaczego zimą jemy więcej?
Jedzenie w biegu nam szkodzi
Jedzenie w biegu nam szkodzi
Odchudzanie a deficyt kaloryczny u dzieci
Odchudzanie a deficyt kaloryczny u dzieci
Pyszne, ale takie… uzależniające
Pyszne, ale takie… uzależniające
Najbogatsze źródła witaminy
Najbogatsze źródła witaminy
Ile tyjemy dojadając po dziecku?
Ile tyjemy dojadając po dziecku?
 Gdzie ukrywa się cukier?
Gdzie ukrywa się cukier?
Niewiele osób ma czas i ochotę gotować obiad każdego dnia. Zamiast stać nad garnkami, często stołujemy się w restauracjach typu fast food. Rukmini Iyer udowadnia jednak, że można w bardzo prosty sposób wykonywać smaczne dania w domu, nie poświęcając na to wiele energii.

Kim jest Rukmini Iyer?

Rukmini Iyer pracowała jako prawniczka. Gdy wracała do domu z biura, poświęcała wieczory na gotowanie wyszukanych dań. W końcu doszła do wniosku, że pichcenie sprawia jej najwięcej radości. Rzuciła więc swoją pracę i zajęła się stylizacją jedzenia.

- Ta praca polega na tym, że idziesz na sesję, masz operatora kamery i przygotowujesz każde danie pod zdjęcia. To trochę jak bycie kucharzem, ale musisz wiedzieć, jak to będzie wyglądać okiem kamery - wyznała Rukmini Iyer w rozmowie z Dzień Dobry TVN.

Seria Roasting Tin

Później Rukmini wpadła na pomysł, by stworzyć serię pt. "Roasting Tin". Stwierdziła, że przyrządzanie wielu dań zabiera dużo czasu. Chciała pokazać ludziom, że w szybki i łatwy sposób można przyrządzić wyszukane i smaczne potrawy w jednym naczyniu. Sprzedała ponad milion książek kucharskich na całym świecie i dzięki nim zdobyła wielką popularność. Jak sama mówi - są to "porażkoodporne dania", których nie da się zepsuć. W Polsce właśnie ukazała się jej książka pt. "Upiecz to".

- Tu chodzi o prostotę. Wsadzasz wszystkie składniki do jednej formy, a formę do piekarnika i możesz robić, co chcesz - pobawić się z dzieckiem albo wziąć kąpiel. Obiad sam się o siebie zatroszczy. Nie musisz stać godzinami i mieszać - wyjaśniła Rukmini Iyer w naszym programie.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości