Polędwiczka pistacjowa - przepis Andrzeja Polana
Składniki:
- 4 polędwiczki wieprzowe
- 200 g sera tartego
- 150 g pistacji niesolonych
- 2 ananasy
- sól, pieprz czarny
- olej rzepakowy do smażenia
- 2 łyżki miodu
- roszponka
Polędwiczka pistacjowa - sposób przygotowania
- Polędwiczki wieprzowe obtaczamy w soli i pieprzu. Obsmażamy z każdej strony.
- Pistacje miksujemy lub siekamy na drobno, łączymy z serem tartym.
- Na suchą, podgrzaną patelnię wysypujemy wymieszane pistacje z serem i smażymy, w trakcie układamy polędwiczkę na brzegu i zawijamy w rozpuszczającym się serze.
- Ananasa kroimy w cienkie plastry, skrapiamy miodem. Polędwiczkę kroimy na porcje i układamy na ananasie. Dodajemy dużo roszponki.
Zobacz także:
- Polędwica wieprzowa a'la MasterChef. Oto przepis, za który dałby się pokroić Jakub Kurzepa
- Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - przepis
- Andrzej Polan poleca ziemniaki w świeżym towarzystwie
Autor: Diana Ryściuk
Źródło: Andrzej Polan
Źródło zdjęcia głównego: Nikolay_Donetsk/Getty Images
podziel się: