Polędwiczka pistacjowa - przepis Andrzeja Polana

Polędwiczka pistacjowa
Polędwiczka pistacjowa
Źródło: Nikolay_Donetsk/Getty Images
Z okazji dnia pistacji w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował trzy pyszne potrawy z dodatkiem tych orzechów. Jedną z nich jest polędwiczka pistacjowa. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.

Polędwiczka pistacjowa - przepis Andrzeja Polana

Składniki:

  • 4 polędwiczki wieprzowe
  • 200 g sera tartego
  • 150 g pistacji niesolonych
  • 2 ananasy
  • sól, pieprz czarny
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 2 łyżki miodu
  • roszponka

Polędwiczka pistacjowa - sposób przygotowania

  1. Polędwiczki wieprzowe obtaczamy w soli i pieprzu. Obsmażamy z każdej strony.
  2. Pistacje miksujemy lub siekamy na drobno, łączymy z serem tartym.
  3. Na suchą, podgrzaną patelnię wysypujemy wymieszane pistacje z serem i smażymy, w trakcie układamy polędwiczkę na brzegu i zawijamy w rozpuszczającym się serze.
  4. Ananasa kroimy w cienkie plastry, skrapiamy miodem. Polędwiczkę kroimy na porcje i układamy na ananasie. Dodajemy dużo roszponki.

Zobacz także:

podziel się: