Zobacz, jak zrobić brokułowe racuszki z sosem tatarskim, smoothie bowl i spring rollsy.
Szpinak jest niezwykle cenny dla naszego zdrowia, odgrywa ważną rolę w profilaktyce antynowotworowej, pomaga zachować zdrowy wzrok przez lata. Coraz częściej podawany jest w formie zielonych koktajli. Jakie owoce dodać, by smoothie ze szpinakiem było jeszcze zdrowsze, a przy okazji dobrze smakowało?
Zobacz, jak zrobić tartę z kremem, tartę z Saint-Tropez i wakacyjną tartę z owocami.
W kuchni Dzień Dobry TVN proponujemy szybkie i zdrowe dania.
Wybór maszyny do smoothie
Z początkiem roku wiele osób szuka odpowiedniej dla siebie, lekkiej diety. W kuchni Dzień Dobry TVN nie brakuje tego typu przepisów. Jak zrobić zdrowe, zielone smoothie warzywne? Sprawdź przepis Mikołaja Reya.
Jak go zrobić? To zajmie tylko chwilę.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym zagościła kuchnia grecką, ale tym razem wyłącznie w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem chcemy zainspirować kuchnią grecką, ale w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić śniadaniowe smoothie z figami i letnimi owocami? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.
W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński przedstawił swoje propozycje na dania ze zsiadłym mlekiem. Sprawdź jego przepisy na placki z jabłkami na zsiadłym mleku, chłodnik miętowy, czekoladowe brownie z malinami i smoothie owocowe na zsiadłym mleku.
Smoothie ciasto marchewkowe to autorski przepis Hanny Stolińskiej. Dietetyczka kliniczna pokazała w Dzień Dobry TVN dania służące poprawie pracy mózgu.
Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej go spożywamy, tym lepszy jest stan naszej flory jelitowej i ogólny stan zdrowia. Świetnie się sprawdzą również różne zielone koktajle i smoothie. Najlepszymi, prostymi przepisami podzieliła się dietetyk kliniczny - Hanna Stolińska.
Zastanawiasz się, co przygotować na śniadanie lub przekąskę? Poznaj przepisy na twarogowe placki z owocami, smoothie owocowe oraz ciasto z rabarbarem. Przetestuj dania Szymona Czerwińskiego we własnej kuchni.
Na imprezę, do pracy, na szybki obiad czy jako przekąskę - nic się nie sprawdzi się tak dobrze, jak zimne dania, które zdają egzamin w wielu sytuacjach. Co więcej, możemy je wykorzystać jako przystawki lub dodatek do dań głównych, ale także utworzyć z nich bufet. Zobacz, jak w naszej kuchni David Gaboriaud przyrządza sałatkę z cytrusami i burratą, bowl z makaronem udon i warzywami, pastę z białej fasoli i rozmarynu oraz zielone smoothie z bananem i awokado.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN było smacznie i wesoło. Swoje popisowe dania przygotowali komicy: Wojtek Fiedorczuk, Maciej Adamczyk i Karol Kopiec. Lepiej radzą sobie na scenie, czy w kuchni? Zobaczcie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz przygotowała moc przekąsek idealnych na podróż. Oto jej przepisy na: chruściki z piersi kurczaka, ciabatę z pastą jajeczną, kanapkę Klubową, hummus z suszonymi pomidorami i chrupiące warzywa, falafele w picie, spring rolls, sałatkę owocową, ciastka brownie, lemoniadę ogórkową i smoothie z mango. Czy wiesz jakiego jedzenia nie brać ze sobą do pociągu?
Dzieci najbardziej kochają słodycze, dlatego z okazji ich święta Beata Kartowicz przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN ptysie i eklery, markizy, bezy, smoothie truskawkowe z lodami waniliowymi i owocami oraz cake pops. Palce lizać!
"Nic tak nie oczyszcza organizmu jak pokrzywa! Zalecana jest przede wszystkim dla tych, którzy mają anemię, są osłabieni i potrzebują wzmocnienia. Więc jest dla każdego!". Agnieszka Maciąg opowiedziała nam dzisiaj O dobroczynnych właściwościach pokrzyw oraz o tym jak je zbierać i jak przygotować z nich pyszne dania! Smacznego!
Niezwykle sympatyczny David Gaboriaud przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przysmaki południowoeuropejskie. Były to: rozgrzewający smoothie z gruszką i cynamonem, sałatka z jarmużem i kalafiorem i pan bagnat (kanapka nicejska). Smacznego!