Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - przepis Aleksandry Juszkiewicz

Zielone koktajle z warzyw
Zielone koktajle z warzyw - świetne źródło zdrowia
Źródło: fcafotodigital/Getty Images
W kuchni Dzień Dobry TVN tym zagościła kuchnia grecką, ale tym razem wyłącznie w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.

Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - przepis Aleksandry Juszkiewicz

  • 2-3 gruszki
  • 2 kiwi
  • 5-6 daktyli
  • garść szpinaku
  • 750 ml zaparzonej wystudzonej zielonej herbaty

Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - sposób przygotowania

  1. Daktyle namocz na około 30 minut w gorącej wodzie.
  2. Gruszki bez gniazd nasiennych, obrane kiwi, namoczone daktyle, szpinak i zieloną herbatę umieść w blenderze kielichowym i zblenduj na koktajl.
  3. Przelej do wysokich szklanek i podawaj od razu po przygotowaniu.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości