burger

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje tym razem propozycje na pyszne dania z wykorzystaniem gotowych produktów najwyższej jakości. Sprawdź przepisy Grzegorza Zawieruchy na wegetariańską miskę z wege burgerem, awokado i ryżem z soczewicą, wege burgera z guacamole i piklowaną cebulą lub w wersji z zasmażaną młodą kapustą kiszoną i aromatycznymi ziemniakami.

    Ziemniaki to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych.

    Weganie i wegetarianie wcale nie muszą rezygnować z dań typu fast food. Wręcz przeciwnie, paleta roślinnych kotletów jest szeroka, a wegeburgery to zdrowszy, bardziej lekki, a jednocześnie tak samo sycący wariant burgerów. Nie rozpadają się i mają mnóstwo białka, a do tego dania roślinne pozostawiają mniejszy ślad węglowy niż mięsne odpowiedniki. Poznaj przepisy Sebastiana Olmy.

    Jak można pomóc sobie dietą przy syndromie jelita drażliwego? Jakie są zasady diety FODMAP? O tym w naszej kuchni opowiada dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny. Poznaj jej przepisy na burgery z boćwiną, paprykę faszerowaną soczewicą, tofu lub wołowinę z makaronem z cukinii, koktajl imbirowy z bananem i ananasem oraz sałatki: z granatem i komosą ryżową oraz z wędzoną makrelą i jajkiem.

    Poczucie humoru ciężarnej Klaudii Halejcio zdecydowanie dopisuje. Aktorka zamieściła w mediach społecznościowych zabawne nagranie, na którym konsumuje burgera, a za jej plecami ćwiczy przyjaciółka. Ten kadr zdobył serca fanek.

    Ziemniaki są dobre na wszystko, a zrobione z nich placki są pyszne. Tortilla z papryką, pomidorkami i serem, bliny z pieczonym batatem i dynią, burger warzywny z serem i avocado - to ziemniaczane dania, za które dałby się pokroić szef kuchni Sebastian Olma.

    Miłość Joanny Przetakiewicz i Rinke Rooyensa kwitnie. Joanna prężnie działa również na Instagramie. I dobrze, dzięki temu coraz więcej kobiet dowiaduje się o inicjatywie projektantki, czyli "Erze Nowych Kobiet". Co Rinke Rooyens serwuje do jedzenia swojej ukochanej, gdy chce jej sprawić przyjemność?

    Darek Kuźniak i Przemysław Saleta weszli na nasz kulinarny ring! Jak myślicie, kto komu pokazał gdzie jest jego miejsce, podbił podniebienia jury i wyszedł zwycięsko z kuchennej potyczki? Zobaczcie!

    Jedzenie uliczne podbija serca i podniebienia ludzi na całym świecie. Naszymi dzisiejszymi gośćmi byli, mistrzowie burgerów, Piotr Staszczyński i Dawid Bojarojć. Poznajcie ich przepisy na pyszne, domowe burgery. Jadacie w food truckach?

    Na plaży czas spędzamy zazwyczaj dość aktywnie, dlatego też warto pomyśleć o konkretnej przekąsce. Olivier Janiak zdecydował się na burgera! Wiecie jak zrobić burgera idealnego? Zobaczcie.

    Na krakowskim Kazimierzu, na ulicy Kupa, w pewnym foodtrucku, dzieją się cuda. Zwycięzca 4. edycji MasterChefa Damian Kordas, Ewa Drzyzga i prezenter pogody Dzień Dobry TVN Bartek Jędrzejak przygotowują typowe świąteczne danie, czyli burgery ;) A w zasadzie to Damian je robi, a Ewa i Bartek smakują ;-)

    Na chłodne dni nie ma nic lepszego niż rozgrzewające dania. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak przygotował: smoky burgera, rozgrzewający kompot wzmocniony wiśniowym likierem, czekoladową lawę z konfiturą oraz sałatkę z kozim serem i malinowym balsamico.

    W czym tkwi tajemnica dobrego burgera? Z jakiego pieczywa i mięsa powinno się robić burgery? O tym Mikołaj Rey rozmawiał z szefem kuchni Yahorem Piotrouskim, który pokazał mu, jak zrobić zdrowego.

    W kuchni Dzień Dobry TVN uczestniczka programu Master Chef Monika Gliniak i Ania Starmach przygotowały pyszności, które z powodzeniem można zjeść na drugie śniadanie: muffiny marchewkowe z pomarańczowym lukrem, baby burgery, jabłka i gruszki pod kruszonką oraz minifrittaty. Smacznego!

    Justyna i Michał wybierają się w długą podróż poślubną po Europie. On będzie uczył windsurfingu, a ona będzie pisać książkę kucharską dla podróżników. Dziś w naszej kuchni opowiedzieli jak wyobrażają sobie swoją przygodę!

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kulinarne marzenia Roberta Kantereita spełniła, blogerka kulinarna, Agata Jędraszczak. Jak myślicie co najbardziej smakowało Robertowi: klasyczny hamburger, hamburger śródziemnomorski czy może burger z ciecierzycy lub łososia? ;)

    W kuchni Moniki Mrozowskiej miód odgrywa ważną rolę. Właściwosci lecznicze miodu znane były nawet w starożytności. Sam Hipokrates zalecał go swoim pacjentom. Dlatego korzystajcie z miodu w swojej kuchni i... z przepisów Moniki Mrozowskiej! Przekonajcie się jak smakuje smażony boczniak z pikantnym sosem miodowym, pasztet z sosem miodowym oraz burgery z sałatką szpinakową.

    Czy zastanawialiście się, co dzieje się z żywnością w piekarniku, garnku lub na patelni? Czym jest RAWdieta? O sekretach tej diety rozmawialiśmy w kuchni Dzień Dobry TVN z propagatorką zdrowego i ekologicznego stylu życia Reni Jusis oraz Pawłem Rumińskim, właścicielem restauracji Raw Organic. Jak przyrządza się burgera witariańskiego?