Sprawdź, jak przyrządzić budyń włoski, galaretkę z napoju kokosowego oraz zapiekane ciasto jabłkowe.
W kuchni Dzień Dobry TVN poczuliśmy woń budyniowych wypieków, które według własnych przepisów przygotował dla nas Robert Harna. Na naszym stole pojawiły się: miodownik z masą budyniową i orzechami w karmelu, karpatka z budyniem śmietankowym i białą czekoladą z konfiturą malinową, domowe pączki, a także bajaderki czekoladowe z budyniem.
Poznaj przepisy na budyń czekoladowo-orzechowy z domową granolą, budyniowe pumpkin spice latte i eklerki z kremem pistacjowym.
Jednym z najlepszych sposobów wykorzystania sezonowych owoców jest przygotowywanie smakowitych deserów, którymi uraczymy domowników i naszych gości. Ciekawą alternatywą dla tradycyjnych ciast będzie tarta. W sezonie letnim można przygotować ją ze śliwkami, dodatkowo wzbogacając budyniem i kruszonką. Potrawa wywodzi się z kuchni francuskiej, gdzie cieszy się ogromną popularnością, również w wersji wytrawnej.
Sprawdź, jak przygotować budyń z nasion chia w wersji waniliowej lub z kakao.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego prosto z naszej kuchni na pyszny dyniowy budyń na parze.
Światowy Dzień Budyniu jest obchodzony 31 marca. Z tej okazji pysznymi przepisami z użyciem budyniu podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tartę z karmelowym budyniem i gruszkami? Sprawdź przepis.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest światowy dzień budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tiramisu z budyniem czekoladowym i malinami? Sprawdź przepis.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest Światowy Dzień Budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić klasyczny budyń? Sprawdź przepis.
31 marca to wyjątkowy dzień - Światowy Dzień Budyniu. Z tej okazji pysznymi przepisami z użyciem budyni w kuchni Dzień Dobry TVN podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić rurki z budyniem truskawkowym? Sprawdź przepis.
Smażony budyń to deser, który zdobył uznanie w wielu zakątkach świata. Jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Poradzi sobie z nim nawet osoba nieposiadająca wyjątkowych zdolności kulinarnych. Podpowiadamy, jak zrobić go krok po kroku.
Są potrawy, którymi można zaimponować znajomym podczas spotkania towarzyskiego, ale w większości przypadków są one jednak trudne do przygotowania. Martyna Chomacka udowadnia jednak, że nie zawsze. Jej dania są nie tylko eleganckie i smaczne, ale też banalnie proste w wykonaniu.
Krem karpatkowy to budyniowy dodatek do tortu, karpatki i innych domowych wypieków. Przygotowywany jest na bazie mleka, masła, jaj, skrobi ziemniaczanej i mąki pszennej. Sprawdź najlepszy przepis.
Orkiszowa z solonym karmelem, czekoladowa z malinami, waniliowa z owocami czy ekspresowa z budyniem - wiosenne tarty są pyszne, lekkie i kolorowe. Swoimi sprawdzonymi przepisami dzieli się Bartek Boratyn, cukiernik i autor bloga kulinarnego "Szafranowy raj".
Miodownik to ciasto, którego najważniejszym składnikiem jest miód. Bywa nazywany ciastem czeskim, ale i w wielu regionach Polski miodownik jest tradycyjnym wypiekiem – na polskiej liście produktów tradycyjnych znajduje się miodownik z Jaszczowa na Lubelszczyźnie. Jest praktyczny, ponieważ można go przygotować wcześniej. Po upieczeniu należy odczekać około tygodnia, aby smaki się połączyły.
Zastanawiasz się, co przygotować na deser? Skorzystaj z przepisów Agaty Stankiewicz oraz Małgorzaty Nagat, autorek książki "Dziewczyny z wypiekami na 4 pory roku" i zrób sernik dyniowy, ciasteczka z masłem orzechowym i białą czekoladą lub budyń słony karmel z wiśniami w rumie. To musi być pycha!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje lekkie, pyszne i zdrowe propozycje na desery, które sprawdzą się w upalne dni. Przygotuj mrożony koktajl, budyń jaglany z truskawkami lub placuszki marchewkowe na mleku owsianym. Który deser wybierasz?
Jak sam przyznał - Piotr Kucharski tak szybkich przepisów jeszcze nigdy nie przygotował. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował zdrowe wersje: budyniu, galaretki, kisielu, sezamków, smażonych warzyw i prażonego słonecznika. W skrócie: smacznie i zdrowo!
Często brakuje nam pomysłu na śniadanie i przygotowanie śniadania kończy się na zrobieniu nudnych kanapek. W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Śniechowska zdradziła przepisy, dzięki którym śniadanie stanie się ulubionym posiłkiem dnia całej rodziny. Zobaczcie jej przepisy na: omlet cesarski, jajecznicę z duszonymi rzodkiewkami, sałatkę chlebową z tuńczykiem, budyń bananowo-jaglany i owsiankę. Smacznego!
Monika Mrozowska w kuchni Dzień Dobry TVN zdradza przepis na śniadanie wzmacniające odporność. Było słodko i zdrowo! Macie ochotę na komosę ryżową z rokitnikiem i malinami, kruche tartaletki z czarnym bzem i bezą lub budyń jaglano-bananowy?
Rozgrzewa, odkwasza, syci i wzmacnia. Zawiera dużo błonnika. Nieoceniona w kuchni. Reni Jusis przygotowała omlety z kaszą jaglaną, niedzielną pomidorową z kaszą jaglaną oraz budyń, batony i ciasto z kaszy jaglanej.
Andrzej Polan nie ustaje w swoich staraniach by osłodzić nam wakacje. Dziś przedstawił nam wariacje na temat budyniu: babeczki z borówkami i kokosowym kremem budyniowym, kokosowy krem budyniowy, sękacze z cytrynowym kremem budyniowym, a także przepyszny wianek ptysiowy z mango i kremem budyniowym
Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż maciej przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy biało-czerwone. Choć nasza reprezentacja nie wyszła z grupy, a oczekiwania Polaków były ogromne, Monika dziękuje piłkarzom - jak mówi - za to, co było, bo były emocje, naprawdę się wzruszyłam, nawet poleciało parę niecenzuralnych słów - mówiła w Dzień Dobry TVN.