Koreańska sałatka z ogórka podana z łososiem - przepis Darii Ładochy

Koreańska sałatka z ogórka podana z łososiem
Koreańska sałatka z ogórka podana z łososiem
Źródło: aweł Wodzyński/East News
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić koreańską sałatkę z ogórka podaną z łososiem? Sprawdź przepis.

Koreańska sałatka z ogórka podana z łososiem - przepis

Składniki:

  • ogórek pokrojony w plastry
  • cebula pokrojona w piórka
  • 3 ząbki czosnku drobno posiekane
  • szczypiorek drobno posiekany
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka octu ryżowego
  • łyżeczka cukru drobnego
  • łyżka oleju sezamowego
  • łyżka sezamu podprażonego na suchej patelni
  • szczypta soli do smaku
  • łyżka chili w płatkach
  • 4 filety z łososia bez skóry
  • 6 łyżek sosu Teryiaki
  • sok z limonki

Koreańska sałatka z ogórka podana z łososiem - sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki sałatki wymieszaj razem w misce.
  • Łososia umyj i wstaw do piekarnika nastawionego na 180 stopni i piecz około 15 minut z sosem Teryiaki.
  • Przed podaniem skrop go sokiem z limonki.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości