Koreańska sałatka z ogórka podana z łososiem - przepis
Składniki:
- ogórek pokrojony w plastry
- cebula pokrojona w piórka
- 3 ząbki czosnku drobno posiekane
- szczypiorek drobno posiekany
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżka octu ryżowego
- łyżeczka cukru drobnego
- łyżka oleju sezamowego
- łyżka sezamu podprażonego na suchej patelni
- szczypta soli do smaku
- łyżka chili w płatkach
- 4 filety z łososia bez skóry
- 6 łyżek sosu Teryiaki
- sok z limonki
Koreańska sałatka z ogórka podana z łososiem - sposób przygotowania
- Wszystkie składniki sałatki wymieszaj razem w misce.
- Łososia umyj i wstaw do piekarnika nastawionego na 180 stopni i piecz około 15 minut z sosem Teryiaki.
- Przed podaniem skrop go sokiem z limonki.
Zobacz także:
- Finezyjna mięsna kuchnia Darii Ładochy
- Sałatka z tofu – najsmaczniejsze przepisy!
- Kapuściana kuchnia Darii Ładochy
Autor: Diana Ryściuk
Źródło: Daria Ładocha
Źródło zdjęcia głównego: aweł Wodzyński/East News
podziel się: