Pasta śniadaniowa z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi - przepis Jaśka Kuronia
23 marca 2022, 6:11
- Autor:
- TeofilaSiewko
- Źródło:
- Jasiek Kuroń
Pasta śniadaniowa z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi - przepis Jaśka Kuronia Pasta śniadaniowa na kanapkach Źródło: Mateusz Jagielski/East News
Trewal jest bardzo smaczną i chudą rybą, której niemal zupełnie brak ości. Stąd też jest świetnym produktem do przygotowania z niej pasty rybnej. Sprawdź, jak przyrządzić pastę śniadaniową z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi.
Pasta śniadaniowa z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi - przepis krok po kroku
Składniki:
- 100 g wędzonego trewala bez ości,
- 200 g sera białego tłustego lub półtłustego,
- 2 dymki posiekane w małą kosteczkę,
- 2 łyżki posiekanego szczypioru,
- 3 łyżki kiełków np. rzodkiewki, słonecznika,
- garść posiekanych drobno orzechów włoskich,
- płaska łyżka koncentratu pomidorowego,
- sól, pieprz,
- ewentualnie na rozrzedzenie majonez lub śmietana 18 proc.
Sposób przygotowania pasty śniadaniowej z wędzonym trewalem
- 1W misce rozdrobnij rybę oraz biały ser.
- 2Dodaj pozostałe składniki i całość wymieszaj.
- 3Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj śmietany lub majonezu.
- 4Jeżeli preferujesz bardziej rybny smak, dodaj więcej trewala.
Zobacz także:
Autor:Teofila Siewko
Źródło: Jasiek Kuroń
Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Jagielski/East News
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Pozostałe wiadomości
Bądź z nami bliżej na
Dzień dobry!Jedno konto do wszystkich usług