Joanna Przetakiewicz zdradziła przepis na pyszny deser. "Tak wygląda moja DIETA SZCZĘŚCIA"

Joanna Przetakiewicz
Mateusz Grochocki/East News
Joanna Przetakiewicz słynie ze swojego wyczucia stylu i zamiłowania do mody. Gwiazda wielokrotnie deklarowała, że od gotowania stara się trzymać z daleka, jednak ostatnio coś się w tym temacie zmieniło, bo coraz częściej widujemy ją właśnie w takim kuchennym anturażu. Tym razem podzieliła się z fanami przepisem na gofry.

Gofry Joanny Przetakiewicz

W niedzielny poranek projektantka podzieliła się z fanami wideo, na którym widać, jak przygotowuje swoje ulubione gofry. W poście dodanym do nagrania Joanna Przetakiewicz podała składniki do ciasta, a także sposób jego przygotowania. Do gofrów będziemy potrzebowali:

  • 3 jajka
  • 250 g mąki
  • 375 g mleka
  • 70 g oleju (i dodatkowo olej do smażenia gofrów)
  • 25 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

- Wszystkie składniki wymieszajcie mikserem (...), ale do ciasta najpierw wrzućcie same żółtka, a białka bardzo dobrze ubijcie osobno. Pianę dodajcie na sam koniec i delikatnie wymieszajcie łyżką albo łopatką - zdradza Joanna. Nie jest to jednak koniec, bo projektantka wyjawiła swoim fanom także pewien trik: - Dużo wcześniej włączcie gofrownicę i dokładanie posmarujcie ją tłuszczem.

Dieta szczęścia Joanny Przetakiewicz

- Tak wygląda moja DIETA SZCZĘŚCIA ?♥️- zdradziła Joanna Przetakiewicz. Gofry to nie jedyny przysmak gwiazdy. Jakiś czas temu projektantka podzieliła się z obserwatorami także przepisem na racuchy z jabłkami, gorącą czekoladę z owocami czy kawę z... koglem moglem. Pod każdym z postów nie brakuje zachwytów fanów Joanny: "Dam się pokroić za te Twoje gofry!!!", "Czekam z utęsknieniem na to jedzonko, pozdrawiam smacznie, smacznego ‼️", " aż ślinka cieknie" - to tylko niektóre z komentarzy, które można przeczytać pod najnowszym z nich.

Zobacz wideo: Joanna Przetakiewicz o swoim domu w Konstancinie. Rezydencja ma 101 lat i 770 m kw. i jest na sprzedaż

Zobacz więcej:

Autor: Katarzyna Lackowska

podziel się:

Pozostałe wiadomości