Joanna Przetakiewicz słynie ze swojego wyczucia stylu i zamiłowania do mody. Gwiazda wielokrotnie deklarowała, że od gotowania stara się trzymać z daleka, jednak ostatnio coś się w tym temacie zmieniło, bo coraz częściej widujemy ją właśnie w takim kuchennym anturażu. Tym razem podzieliła się z fanami przepisem na gofry.
Wakacje kojarzą się nie tylko z zimnymi deserami czy lodami, ale też goframi z bitą śmietaną czy ryżem z owocami. Piotr Kucharski pokaże nam, jak zrobić przepyszne belgijskie gofry, sernik z mango oraz smażony ryż w nieco pikantnej odsłonie. Do tego nie może zabraknąć mrożonej herbaty!
Marcin Prokop chwali się, że robi najlepsze gofry na świecie. Nie z przepisu, ale z serca, bo "jak chcesz zrobić dobre gofry, musisz myśleć jak ciasto, musisz być tym ciastem, musisz się stać nim na chwilę". Postanowiliśmy więc sprawdzić, czy Marcin to rzeczywiście prawdziwy "gofermaster" ;) Jak mu wyszły gofry, które robił w Dzień Dobry TVN?
W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościmy Samar Khanafer, którą znamy z programu "Masterchef". Samar przygotowała chrupiące i pachnące gofry, ale nie tylko na słodko. Gofry w wersji wytrawnej? Czemu nie :) Wyobrażacie sobie wakacje bez gofrów? My nie!
Makaron z pesto i smażonymi pomidorkami koktajlowymi, sałatkę na ciepło z wędzoną rybą i gofry z lodami, owocami i słonym karmelem - to przysmaki, które przygotowują dla Was w naszej wyjazdowej kuchni w Kołobrzegu - kołobrzeżanka Agnieszka Rylik i kucharz Piotr Kucharski. Piotr nie pochodzi z Kołobrzegu, ale bardzo lubi to nadmorskie miasto, podobnie jak Mateusz Hładki. A Wy?
Blogerka Daria Ładocha rozpieszcza nas dziś słodkościami. Na stole pojawiły się między innymi: gofry z bitą śmietaną i owocami, tarta z białą czekoladą i granatem, arbuzowa sałatka z truskawkami w sosie z białej czekolady, domowe lody i uwielbiane przez wszystkie dzieci hot dogi. Było pysznie i kalorycznie! :)
Gofry to nieodzowny element wakacji, a że lato tuż tuż Andrzej Polan zaproponował nam kilka gofrowych propozycji. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował klasyczne gofry z frużeliną truskawkową oraz czekoladowe gofry z karmelem i malinami. Wytrawnym akcentem w kuchni Andrzeja był dziś gofry zapiekane z serem i szynką. Którą wersję wybieracie? Na słodko czy na ostro?