Materiał promocyjny

Co jeść, kiedy jesteśmy w biegu lub w podróży? Przekąski dla każdego na wyciągnięcie ręki

GettyImages-1390718085
czt_04
Kiedy brakuje nam czasu, zwykle nie mamy możliwości, by przygotować posiłek. Chętnie wtedy sięgamy po przekąski, a czasem - zdrowsze alternatywy. Z pomocą przychodzi nam Żabka, w której każdy znajdzie coś dla siebie.

Przekąski na wyciągnięcie ręki

W trakcie urlopu odpoczywając na plaży, czy bawiąc się na festiwalach, nie mamy czasu lub chęci do tego, by przygotowywać posiłki. Z pomocą przychodzi sieć sklepów Żabka, w której znajdzie się coś dla każdego - zarówno szybkie przekąski na ciepło, które są łatwe do zjedzenia w biegu, jak i zdrowsze alternatywy, takie jak soki Wycisk, płynne przekąski Foodini czy np. sałatki Dobra Karma. A to wszystko na wyciągnięcie ręki!

Żabka wychodzi naprzeciw swoim klientom. Właśnie dlatego powstała Mobilna Żabka, czyli innowacyjny koncept sklepów, który pojawił się w tym roku po raz drugi na Top of the Top Sopot Festival. Sklep był dostępny dla uczestników sopockiego festiwalu. Dzięki rozbudowanej ofercie gastronomicznej, każdy mógł znaleźć coś dla siebie - również osoby, które nie spożywają mięsa. Podczas zabawy przy świetnej muzyce, można było zaopatrzyć się w różnego rodzaju przekąski i napoje, w tym aromatyczną kawę czy wspomniane już owocowe przekąski Foodini i soki Wycisk.

Aby być jeszcze bliżej swoich klientów, Żabka w czasie tegorocznych wakacji uruchomiła też 90 sklepów sezonowych, większość z nich w miejscowościach nadbałtyckich, m.in.: Trzęsaczu, Bobolinie oraz Dąbkach, nad zalewami: Siemianówka w Nowej Łuce i Sielpia w Sielpi Wielkiej, a także nad jeziorami: np. Mikołajskim w Mikołajkach czy Białym w Okunince. Placówki stacjonarne, jak i te zlokalizowane w specjalnie postawionych pawilonach, były wygodnych rozwiązaniem dla turystów, którzy mieli łatwy dostęp do oferowanych przez sieć produktów i usług.

Sieć sklepów Żabka była obecna również podczas tegorocznej edycji "Projektu Plaża", realizowanego przez stację TVN. Specjalne Strefy Żabki pojawiły się w pięciu kurortach: Dziwnowie, Kołobrzegu, Władysławowie, Krynicy Morskiej i Gdańsku. W strefie odwiedzający mogli wziąć udział w różnorodnych aktywnościach kierowanych do dzieci i dorosłych, konkursach i quizach wiedzy z zakresu dobrego żywienia oraz spróbować Foodini w wielu pysznych kompozycjach smakowych.

Ekologiczne rozwiązania

Dbanie o środowisko to nasz obowiązek, ale i odpowiedzialność. Właśnie dlatego Żabka podejmuje wiele proekologicznych działań i zachęca też do tego swoich klientów - również podczas Projektu Plaża.

Opakowania wszystkich produktów marek własnych Żabki zrobione są w 100 proc. z plastiku pochodzącego z recyklingu. Ponadto przed wybranymi sklepami w Warszawie i w Poznaniu ustawione zostały EKOmaty, czyli urządzenia, do których można oddawać plastikowe butelki i aluminiowe puszki po napojach. Z zebranego surowca powstają butelki do wody Od-Nowa.

- Do tej pory, od kiedy uruchomiliśmy pierwszy EKOmat, zebraliśmy ponad 600 tys. butelek i ponad 270 tys. puszek z metalu - mówiła podczas Festiwalu w Sopocie Katarzyna Przewęzikowska z firmy Żabka.

Od niedawna Żabka daje możliwość zakupu aromatycznej kawy taniej, jeśli przyniesiemy własny kubek. W ten sposób zachęca klientów do kolejnego działania na rzecz środowiska.

- Jako Żabka obsługujemy codziennie prawie 3 miliony klientów, dlatego mamy pełną świadomość roli, jaką możemy odegrać, np. w minimalizacji zużycia plastiku. Edukujemy naszych konsumentów, nakłaniamy ich do dobrych nawyków, ale też je ułatwiamy - powiedziała w rozmowie z Olivierem Janiakiem Joanna Kasowska, dyrektor jakości i standardów zarządzania żywnością w Żabce.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości