"Stosowanie fumigantów pozostawmy podmiotom profesjonalnym, a w użytku domowym korzystajmy z innych preparatów, skutecznych w zwalczaniu gryzoni"
Członkowie rodziny chłopca są w szpitalu.
W Dzień Dobry TVN porozmawialiśmy z ekspertem branży pest control Robertem Jankiem, który opowiedział, jak pozbywać się niechcianych lokatorów z domu.
Okoliczności śmierci malucha bada policja.
Emocjonalny wpis spotkał się z falą komentarzy, a internauci przytaczali podobne historie.
Po czym rozpoznać zatrucie żołędziami?
W minionym tygodniu, 14-20 października pisaliśmy o najważniejszych newsach ze świata gwiazd i nie tylko. Śmierć Liama Payne'a, projekt ustawy o związkach partnerskich i ogłoszenie celu zbiórki WOŚP 2025 to tylko kilka z nich. Sprawdź, co jeszcze się działo w Polsce i na świecie.
W jakim są stanie?
Co się zmieniło po ostatniej katastrofie ekologicznej? Reportaż programu Uwaga! TVN.
Sezon na grzyby zaczyna się już w sierpniu, chociaż i wiosną oraz wczesnym latem można zbierać niektóre gatunki. Nie bez powodu różne instytucje ostrzegają, aby zbierać jedynie pewne okazy, gdyż zatrucie nieznanym grzybem może nas kosztować życie. Jak rozpoznać zatrucie grzybami? Co robić, kiedy wystąpi?
Jaka była przyczyna zatrucia?
Samolot lecący z Detroit do Amsterdamu musiał przymusowo lądować. Powodem nieplanowego postoju maszyny było zatrucie pokarmowe. Na nieprzyjemne dolegliwości skarżyło się aż 70 pasażerów.
W czwartek, 27 czerwca pisaliśmy o śmierci wnuka prof. Mariana Zembali, zatruciu nad polskim morzem i wypadku w Kaliszu, podczas którego dziecko wypadło z okna. O czym jeszcze informowaliśmy w serwisie dziendobry.tvn.pl?
Sprawą zajął się już sanepid, który poszukuje przyczyny tej sytuacji.
"Wymioty, biegunka, gorączka i osłabienie".
Eksperci twierdzą, że mogą być one niebezpieczne dla zdrowia.
Co wiadomo na temat tej sprawy?
"Zwiększa prawdopodobieństwo zatrucia".
Jakie mogą być skutki?
To nie pierwszy raz, kiedy dochodzi do takiej sytuacji.
Co jeszcze działo się 12 maja?
Poszkodowani są uczniowie i nauczyciele kilku szkół.
Sprawdź, czy nie masz tego produktu w swojej lodówce.
Czy faktycznie wspomagają odchudzanie?
"Żeby nie doprowadzić do katastrofy żywieniowej".
Reporterka programu Uwaga! TVN dotarła do małżeństwa, które bez wymaganych pozwoleń, produkowało i sprzedawało mięsne produkty.
Pierwsze epidemie miały miejsce już pod koniec XVIII wieku.
W Dzień Dobry TVN wyjaśniał to Szymon Cienki, rzecznik Głównego Inspektora Sanitarnego.