Sprawdź, jak zrobić konfitowane kacze nóżki, modrą kapustę z żurawiną, zapiekankę warzywną, roladę z boczku i surówkę dwukapustną.
Jak zrobić bigos tradycyjny, wigilijny i ze słodkiej kapusty?
Jak zrobić Wege Fried Rice, Chickpea blondes oraz czekoladowe "kulki mocy" z ciecierzycy?
Sprawdź, jak przygotować to ciasto w wersji standardowej, z jabłkami i bezglutenowy.
Poznaj ten niesamowity śląski przepis!
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Wśród wigilijnych potraw nie może zabraknąć śledzia. Zwykle jemy go z cebulą lub śmietaną, jednak tym razem warto spróbować też innych, pysznych wariantów.
"Nie chcemy zabić smaku, chcemy go tylko podkreślić"
Tuż po wigilii hasło "zostaw, to na święta" magicznie ewoluuje w "jedzcie, bo się zepsuje", jednak po trzech dniach beztroskiego łakomstwa ochota na świąteczne dania przemija. Co zrobić, żeby nie marnować jedzenia i ze smakiem zjeść to, co po świętach zostało?
Poznaj ten niesamowity śląski przepis!
Dżemy i konfitury podawane do potraw idealnie przełamują ich smak i dodają odrobiny słodyczy. Domową konfiturę z żurawin można podawać do dań świątecznych, mięs lub serów. Sprawdź, jak łatwo ją zrobić z prostego przepisu i cieszyć się jej smakiem.
Kto z nas nie tęskni za smakiem świątecznego barszczu, ryby po grecku, czy kapusty z grzybami? W większości domów te dania pojawiają się raz w roku - w święta. Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował codzienne wersje tych dań.
Zakwas na barszcz, krokiety z kaszą gryczaną, kapustą i grzybami, bigos i placek miodowo-orzechowy – te świąteczne dania można przygotować już kilka dni przed Bożym Narodzeniem. To, jak je ugotować pokazał widzom Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.
Przepis na piernik i pierniczki świąteczne nie musi być trudny. Ten rodzaj słodkości to obowiązkowe pozycje na świątecznym stole. Ich przygotowanie nie wymaga szczególnych zdolności kulinarnych, a dekorowanie wypieków przyniesie wiele radości również dzieciom. Przygotuj świąteczne słodkości według sprawdzonych przepisów.
Zgodnie z polską tradycją na Święta Bożego Narodzenia gotujemy dużo i tłusto. A może w tym roku powinniśmy inaczej przygotować świąteczne potrawy, na przykład, po wegańsku? W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni 3. edycji Masterchefa - Dominika Wójciak - przygotowała bożonarodzeniowe dania w wersji wegańskiej.