Poznaj łatwe i szybkie przepisy na przygotowanie koktajli z popularnych owoców i nie tylko.
Latem doskonale orzeźwia, zimą świetnie sprawdzi się jako aromatyczny, korzenny deser. Mango lassi, tradycyjny indyjski napój, pokocha każdy miłośnik zdrowych koktajli odżywczych – jest smaczny, prosty w przygotowaniu i bardzo zdrowy. Podpowiadamy, jak przygotować oryginalne, jogurtowe mango lassi.
Depresja, stany lękowe czy podenerwowanie mogą wynikać z braku witamin i mikroelementów. W kuchni Dzień Dobry TVN dietetyczka i psycholog Agata Ziemnicka-Łaska przygotowała smaczne dania, które pomogą ukoić nerwy.
W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało dziś wanilią za sprawą szefa kuchni i doradcy kulinarnego Macieja Wawryniuka. Koniecznie skorzystajcie z jego przepisów na: polędwiczkę w waniliowym miodzie, waniliowe pierożki z konfiturą z dyni, kopytka w sosie waniliowym oraz koktajl brzoskwiniowo-waniliowy. Smacznego!
Zdrowe śniadanie to podstawa, dlatego do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy blogerkę Agnieszkę Długosz, aby pokazała, z czego można je przygotować. Mogliśmy skosztować zielonego koktajlu slow food fit, owsiankę slow life i batoniki slow food fit. Palce lizać!
Po zimie warto dojść do formy. Można to zrobić dzięki diecie owocowo-warzywnej. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyczkę Anetę Łańcuchowską, która przygotowała przykładowe menu na postawie wspomnianej diety.
Co jeść, by treningi były efektywne? Z tym pytaniem zwróciliśmy się do szefa kuchni Kuby Korczaka, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował potrawy dla aktywnych. Na śniadanie - zielony koktajl, na obiad - warzywne curry z surowymi zielonymi szparagami, a na kolację - pieczonego suma z batatami. Smacznego!
w kuchni Dzień Dobry TVN Adam Kozanecki przygotował energetyczne koktajle na wzmocnienie organizmu w okresie przesilenia wiosennego, ale nie tylko. Na naszym stole pojawiły się także pyszne placuszki z wiosennym twarożkiem, a także gęsia wątróbka z karmelizowaną gruszką i szałwią.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania dla osób cierpiących na alergię krzyżową, która polega na występowaniu reakcji alergicznych w jednym czasie na co najmniej dwa alergeny o zbliżonej budowie białkowej. Na stole pojawiły się: krem z pieczonych buraków z wiśniami i mlekiem kokosowym; ciecierzyca z pęczakiem, kapustą włoską i świeżą bazylią; smażone banany w cieście z granatem i orzechowym dipem oraz witalny, zielony koktajl.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Kubę Mauricza. Dietetyk i trener, stosując się do zasady "jesteś tym, co jesz", przygotował dla nas pełnowartościowe koktajle. Co powiecie na koktajl z surowej wątróbki, banana i malin lub z żółtek jaj, awokado i karobu?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Annę Skurę. Blogerka modowa i podróżniczka jest także miłośniczką zdrowego stylu życia. Przygotowała dla Was takie potrawy jak: owsiankę filipińską, owocowo-warzywne koktajle, a na obiad carbonarę w wersji fit.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała pełnowartościowe i pyszne dania, która nadają się na poranny posiłek. Propozycje ucieszą osoby, które mają tylko kilka minut na przygotowanie śniadania.
To najgorętszy weekend tego lata, bo nad Polskę napłynęło afrykańskie powietrze i przyniosło ze sobą upały. Gdy z nieba leje się żar, marzymy tylko o ochłodzie i nie chce się nam spędzać długich godzin w kuchni, przygotowując posiłki. Monika Goździalska, uczestniczka pierwszej edycji programu "MasterChef", radzi jak przetrwać upały i zdradza swoje przepisy na lekkie dania i odżywcze koktajle, których przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Polecamy zwłaszcza chłodnik z rzodkiewki i zileonego ogórka, carpaccio z cukinii i koktaj potas!
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały modelka Anna Jagodzińska i blogerka kulinarna Daria Ładocha. Przygotowały dania, dzięki którym odmłodniejemy: koktajl karoten i witaminy; koktajl śniadaniowy; brownie; sałatkę z pęczakiem, kuskus z jarmużem, marchewką i orzechami laskowymi; sałatę z bobem i radicchio. Smacznego!
Na śniadanie wcale nie musicie jeść mięsa czy wędliny - uważa Rafał Betlejewski, dziennikarz i performer oraz prowadzący program "DeFacto" w TTV. Wraz z córkami przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN wegetariańskie śniadanie. Towarzyszyła im sympatyczna i ciekawska świnka Lily.
Mango, jarmuż, szpinak, ogórek, orzechy laskowe, kurczak i kasza jaglana. Zblendować można wszystko - zapewnia kucharz Piotr Kucharski. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował - z pomocą Marcina Prokopa - pyszne zmiksowane potrawy i desery. Skorzystajcie z przepisów Piotra i przekonajcie się, jak smakuje mango smoothie, koktajl warzywno-owocowy i orzechowy, kremowa zupa z kurczaka i krem z kaszy jaglanej.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła znana na świecie modelka Kasia Knioła, a asystowała jej córeczka Łucja. Obie Panie przygotowały zdrowe koktajle i przekąski: koktajl Baby Coconut, koktajl dla starszaka oraz czekoladę bez mleka i cukru. Które przekąski znikały w "Łucjo-paszczy"? :)
Mikołaj i Klaudia Chamarczuk to rodzeństwo, które wystąpiło w "Kuchennych rewolucjach" i skradło show samej Magdzie Gessler. Gościmy ich dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN, w której przygotowują energetyczne potrawy: koktajl wieloowocowy, gołąbki z kaszą jaglaną i kurkami, banana grillowanego z miodem gałką lodów waniliowych i polewą czekoladową oraz sałatkę z grillowanym kurczakiem. Jaką potrawę najchętniej wybierają goście, którzy odwiedzają ich restaurację w Złotowie? Czy Magda Gessler podrywała Mikołaja Chamarczuka? To bardzo zaciekawiało Marcina Prokopa...
Po świątecznym przejedzeniu najlepsza będzie lekka kuchnia warzywna Anny Starmach. Skorzystajcie z jej przepisów na: kolorowy koktajl, bardzo zieloną zupę, sałatkę z łososiem i pomarańczami oraz pieczone warzywa z kozim serem. Kto z Was ma już dosyć pasztetów, szynek, boczku i smażonego karpia? Czy to prawda, że Marcin Prokop chce w tym roku nauczyć się gotować?