Wytrawna owsianka z pastą miso - przepis Macieja Regulskiego

WODZ9376
WODZ9376
Jeśli można mówić o trendach w kuchni, kiszonki z pewnością są jednym z nich. Kuchnia ma być ekologiczna oraz zdrowa. Dzięki fermentacji jedzenie można dłużej przechowywać a nie od dziś wiadomo, jak dobroczynne są dla naszego organizmu kiszonki. Swoimi przepisami na kiszonki podzielił się w kuchni Dzień Dobry TVN zwycięzca 10. edycji programu "Masterchef", Maciej Regulski.

Przepisy Andrzeja Polana

Źródło: Dzień Dobry TVN
Kulinarna podróż z Polanem
Kulinarna podróż z Polanem
Szparagowy zawrót głowy
Szparagowy zawrót głowy
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
Wigilijne potrawy Polana
Wigilijne potrawy Polana
Pizza a la Polan
Pizza a la Polan
Kuchnia winogronowa
Kuchnia winogronowa

Wytrawna owsianka z pastą miso:

Składniki:

  • 100 g płatków owsianych górskich,
    • 100 ml śmietanki 30 proc.,
      • 100 ml wody,
        • 1,5- 2 łyżki jasnej pasty miso ( w zależności od smaku),
          • łyżeczka sosu sojowego,
            • sól i pieprz do smaku.

              Do podania:

              • jajka sadzone,
                • zielona cebulka do posypania.

                  Sposób przygotowania:

                  Do garnka dodajemy śmietankę i podgrzewamy ją, jak będzie ciepła ale jeszcze nie będzie się gotować dodajemy miso i upewniamy się, że rozpuściło się w śmietanie. Wtedy dodajemy wodę i płatki owsiane i gotujemy je do uzyskania odpowiedniej konsystencji, która nam odpowiada. Wtedy dodajemy sos sojowy i doprawiamy całość solą, pieprzem i pastą miso jeżeli czujemy taką potrzebę. Podajemy z jajkami sadzonymi i posypujemy zieloną cebulką.

                  Zobacz także:

                  Autor: Lidia Ostólska

                  Źródło zdjęcia głównego: Paweł Wodzyński, East News

                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości

                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                  Materiał promocyjny

                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana