Materiał promocyjny

Koktajl ogórkowo-gruszkowy - przepisy dietetyk Hanny Stolińskiej na opóźnianie efektów starzenia

Hanna Stolińska
Hanna Stolińska w Dzień Dobry TVN
Źródło: Krzysztof Kowalczyk/Dzień Dobry TVN
Jedzenie pomaga opóźnić efekty starzenia - przekonuje dietetyk kliniczna Hanna Stolińska. W naszej kuchni specjalistka proponuje koktajl ogórkowo-gruszkowy, zupę curry z jarmużem, placki z krewetkami i zielonym groszkiem oraz batony czekoladowe z cieciorką. Poznaj przepisy na zdrowe dania.
Koktajl ogórkowo-gruszkowy - przepis

Składniki:

  • Gruszka - 260 g (2 x Sztuka) 
  • Imbir - 5 g (1 x Plaster) 
  • Ogórek zielony (długi) - 90 g (0.5 x Sztuka)
  • Siemię lniane (świeżo mielone) - 10 g (2 x Łyżeczka)
  • Sok z cytryny- 5 g (1 x łyżeczka)
  • Nać rzodkiewki świeża- ½ pęczka 

Koktajl ogórkowo-gruszkowy - sposób przygotowania

Gruszkę, sok z cytryny, imbir, ogórek, nać i siemię lniane miksujemy z ewentualnym dodatkiem wody.

Zobacz także:

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości