Tych produktów nie wolno podawać dzieciom. Niania: "Unikam ich jak zarazy"

Źródło: Dzień Dobry TVN
Dobra opiekunka to skarb
Dobra opiekunka to skarb
Jak odkryć w dziecku pasję?
Jak odkryć w dziecku pasję?
Pytania naszych widzów do psycholożki dotyczące dzieci
Pytania naszych widzów do psycholożki dotyczące dzieci
Opiekunka do dzieci podzieliła się z rodzicami swoimi doświadczeniami. Wymieniła uwielbiane przez podopiecznych przekąski i powody, dla których nie powinni ich jeść. Co znalazło się na jej liście?

Czego nie podawać dziecku do jedzenia?

Dobra opiekunka do dziecka to dla rodziców prawdziwy skarb. Kandydatką dla wielu z nich byłaby z pewnością Danielle Manton-Kelly. Kobieta ma duże doświadczenie, bo sama ma czworo dzieci. Swoją wiedzą dzieli się w sieci, głównie na TikToku, gdzie obserwują ją setki tysięcy osób.

Ostatnio na swoim profilu "The Enchanted Nanny" opowiedziała o karmieniu dzieci poniżej szóstego roku życia. By zapobiec tragediom, zwróciła uwagę na przekąski, którymi łatwo się zadławić. Co znalazło się na jej liście?

Przekąski, którymi łatwo się zadławić - lista

Danielle Manton-Kelly jako pierwszy wymieniła popcorn. Później pochyliła się nad piankami Marshmallow. Jak przyznała, stwarzają one zagrożenie przez to, że są lepkie. - Gdy mały kawałek utknie w drogach oddechowych, ekstremalnie trudno go usunąć - podkreśliła.

Niebezpieczne są także winogrona, ale i inne małe owoce. Jak poradziła, przed podaniem warto przekroić je na pół. Następne w kolejce są kiełbaski koktajlowe. Zdaniem niani ich skórka jest twarda i łatwo się nią zadławić. Jako ostatnie wymieniła lizaki. - Unikam ich jak zarazy - przyznała TikTokerka.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Oskar Netkowski

Źródło: edziecko.pl

Źródło zdjęcia głównego: miniseries/Getty Images

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana