zupa cebulowa

    zupa cebulowa

    Sery pleśniowe na dobre zagościły w polskich kuchniach. W Dzień Dobry TVN pyszne potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić zupę cebulową z grzankami i serem pleśniowym? Sprawdź przepis.

    Podawane przed głównym daniem zupy, bywają niedoceniane. Tymczasem, szczególnie w trakcie zimy, sprawdzają się jako pełnoprawne, rozgrzewające potrawy. Andrzej Polan zdradził swoje popisowe przepisy, które do zup przekonają nawet największego sceptyka.

    Sprawdź wyjątkowe przepisy.

    Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię bez cebuli. Dzięki charakterystycznym, silnym i nieco słodkawym smaku wykorzystywana jest przede wszystkim w celu nadania aromatycznej nuty potrawom, wzbogacając jednocześnie ich wartość odżywczą. W kuchni najczęściej występuje jako dodatek, przyprawa do potraw. Tomasz Grabski zdradził przepisy na dania, w których to cebula gra główną rolę.

    Wegańskie potrawy mają coraz więcej zwolenników. Popularnością cieszą się zwłaszcza łatwe w przygotowaniu zupy. Zobacz, jak w naszej kuchni Jan Kuroń przyrządza chlebową z cieciorką, kapuścianą, cebulową oraz fasolową z dynią i jarmużem.

    "Co zrobić na obiad?" - to pytanie zadaje sobie chyba każdy, kto gotuje dla swojej rodziny. Z pomocą przychodzi Ania Starmach i jej nowa książka kucharska. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem z uczestniczką Masterchefa, Sarą Borowiak przygotowały: zupę cebulową, doradę z pomidorami i oliwkami, piersi kaczki z puree oraz mrożone lodowe brownie i tort bezowy z kremem, bo "taki dobry obiad powinien się skończyć deserem". Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN - Adriana Marczewska i jej inspirowane wycieczką do Francji zupy cebulowe. Jedna zdecydowanie francuska, a druga z polskimi akcentami. Smacznego!

    Monika Mrozowska, ambasadorka zdrowego odżywiania się, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: zupę cebulową z amarantusem, sałatkę z komosą, burakiem i śliwką oraz kisiel herbaciany z owocami. Smacznego!

    Maria i Jakub Pasek proponują zabieganym osobom proste w przygotowaniu, ale niebanalne potrawy: zupę cebulową, polędwicę wołową z grzybami, chili con carne w paprykach, a na deser - słoną czekoladę z pistacjami i piankami marshmallows. Skorzystajcie z ich przepisów!

    Piotr Kucharski i Aida Kosojan-Przybysz zaprezentowali nam dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, przepisy na: chleb żytni codzienny, bułki poznańskie z przedziałkiem, szybką ciabattę oraz domowe masło, zupę cebulową i cytrusowe tosty z malinami.