pomarańcze

    pomarańcze

    Dżem lub konfitura z pomarańczy to świetny pomysł na nieco nietypową przekąskę. Można dodać do niego cytrynę, imbir lub przyprawy korzenne, aby wydobyć smak tych owoców. Sprawdź, jak prosto przygotować przetwory z pomarańczy i cieszyć się nimi jesienią, zimą, a także na święta!

    Jednym, tak jak Marcinowi Prokopowi, pomarańcze kojarzą się z jesienią i zimą. Innym, jak Ani Starmach - z latem. Jak wykorzystać te cudownie pomarańczowe cytrusy w kuchni? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, Jagoda Misztal i pomarańcze w niecodziennych odsłonach. Wypróbujcie ich przepisy na: budyń jaglany z pomarańczami, krewetki z cytrusami, kruchą tatę z pomarańczami, kandyzowaną skórkę pomarańczową, i pomarańczowe babeczki.

    Wiosna za oknem i wiosna w kuchni Dzień Dobry TVN! Blogerka kulinarna Joanna Prus przygotowała dzisiaj: ciasto marchewkowe z figami na oleju, tofu w sezamie z orientalnym sosem, owsiankowe placuszki na śniadanie. Na stole pojawił się również miodowy kurczak podany na smażonej gruszce, rukoli i gorgonzoli.

    Piotr Kucharski i jego zdrowa, świeża, i pomarańczowa kuchnia. Radzi w Dzień Dobry TVN, jak uformować prawdziwe brioszki, jak zrobić pomarańczowego łososia i galaretkę z soku pomarańczowego. Jak smakuje pasteis de nata? Skorzystajcie z przepisów Piotra Kucharskiego!

    Oranże sprawdzają się nie tylko w modzie. Pomarańcze idealne nadają się na śniadanie, farsz do bułeczek oraz, przede wszystkim, na zdrowy i pełen witamin sok. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował ciasto pomarańczowe, pomarańczową owsiankę oraz udowodnił, że skórka z pomarańczy wcale nie musi lądować w koszu na śmieci, a efekt skórki pomarańczowej to nie tylko znienawidzony przez kobiety cellulit.