Skorzystaj z przepisów na sałatkę z dynią, kotleciki falafel z dipem jogurtowo-miętowym, grzybowe tapas i pasztet z indyka z sosem żurawinowo-imbirowym.
Strączki kryją w sobie mnóstwo białka i są niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, zupa z soczewicy, pomidorów i curry, hummus z buraka, jednogarnkowe danie z fasolą i kolorowymi warzywami oraz pasta z fasoli z ogórkiem kiszonym i orzechami włoskimi - to propozycje Darii Ładochy. Poznaj jej wyjątkowe przepisy.
Karp w różnej formie tradycyjnie pojawia się na wigilijnym stole. Można podać go jako smażony filet albo zrobić z niego pasztet z konfiturą żurawinową czy rybny bulion. Zobacz, jak te dania przyrządza szef kuchni Sebastian Olma.
Pasztet to potrawa, która gości na stołach w czasie świąt i innych przyjęć okolicznościowych. Podobnie jak w przypadku wielu specjałów polskiej kuchni, podstawowym składnikiem tego dania jest mięso. Nie oznacza to jednak, że wegetarianie i weganie nie mogą cieszyć się doskonałym smakiem pasztetu!
Dziś w naszej kuchni Janek Kuroń przygotuje trzy dania, których wspólnym mianownikiem jest pieczenie. Poznamy ciekawe pomysły na to jak przygotować ciekawe danie z łososia i dorsza. Dowiemy się też jak upiec drobiowo-wieprzowy pasztet.
W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz przystawek Marcin Dudek przygotował przekąski idealne na sylwestra: domowy pasztet, kaczkę w sosie z jabłkami i śliwkami, śledzia bałtyckiego z sałatką, carpaccio z buraka z serem owczym, ser kozi grillowany z sosem z gruszek i fig oraz sery regionalne z dodatkiem wędzonych śliwek.
Patrycja Dolecka znana w Internecie jako Trufla w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała... trufle! Ale to nie koniec: blogerka kulinarna pokazała również jak przygotować soczewicową "grochówkę" i ekspresowy pasztet soczewicowy.
Domowa kiełbasa, pasztet warzywno-jaglany i pieczony filet z indyka to dzisiejsze propozycje Piotra Kucharskiego na świąteczne dania. Bez jakich potraw Wy nie wyobrażacie sobie świątecznego stołu.
Co zawsze wkładacie do koszyka, gdy wybieracie się na piknik? W Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przedstawiła kilka propozycji na dania piknikowe! Może znajdą się w waszym majówkowym menu? :)
Pasztet z grochu łuskanego z polędwicą wieprzową, cieciorka, jajka w koszulce, pomidory i indyk z soczewicą. W kuchni dzień Dobry TVN było smacznie i aromatycznie. Skorzystajcie z naszych przepisów. Może coś na dzisiejszy obiad?
Dzisiaj dla Was gotuje Andrzej Polan, a wszystkie przygotowane przez niego potrawy mają pomarańczowy kolor i dodatek. Skorzystajcie z przepisów Andrzeja na: kumpiak podlaski, gazpacho z melona pomarańczowego i warzyw, a także pate z wątróbek kurzych, mus z moreli z białym winem i ananas do smaku oraz łososia, boczniaki, pomarańczowej remoulady, kalarepki i cebuli. Smacznego!
W kuchni Moniki Mrozowskiej miód odgrywa ważną rolę. Właściwosci lecznicze miodu znane były nawet w starożytności. Sam Hipokrates zalecał go swoim pacjentom. Dlatego korzystajcie z miodu w swojej kuchni i... z przepisów Moniki Mrozowskiej! Przekonajcie się jak smakuje smażony boczniak z pikantnym sosem miodowym, pasztet z sosem miodowym oraz burgery z sałatką szpinakową.
Pieczenie chleba na zakwasie wymaga cierpliwości i czasu. W kuchni Dzień Dobry Piotr Kucharski TVN postanowił sprostać tym wymaganiom. Pachniało w całym studiu! A jako dodatek do chleba przygotował pasztet z koniakiem i masło koniakowe.
Święta zbliżają się wielkimi krokami, a Wy nie macie pomysłu na menu? Szef kuchni restauracji Amber Room Robert Skubisz i Pawel Ścięgosz, zastępca szefa kuchni mają dla Was kilka propozycji: kaczkę pieczoną z jabłkiem, pomarańczami i majerankiem, keks, piernik z aromatem herbacianym, pasztet cielęcy, sałatkę z pieczonych buraków, cebuli czosnkowej i śledzi oraz pierogi. Jakie potrawy możemy przygotować na ostatnią chwilę i co zrobić, by pierogi podać na wigilijny stół w całości?
Ćwikła i chrzan to produkty niezbędne na stole Wielkanocnym. Jak przyrządzić je samemu, by smakowały Tobie i Twojej rodzinie pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski. Zobacz także, jak zrobić wyśmienity pasztet, w sam raz do Święconki!