cukiernik

    cukiernik

    Anna Wróbel z zawodu jest cukiernikiem. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazała, jak przygotować krem do tortu, nasączyć biszkopt i zblanszować czekoladę. Przyniosła do studia własnej roboty torty w kształcie pająka i muchy.

    W Katowicach odbywa się Cake Festival Poland 2017, czyli pokaz prac cake crafterów z całego kraju. Na czym dokładnie polega ich praca? To jeszcze cukiernicy, czy już artyści? Ile prac można zobaczyć na festiwalu w tym roku? Na miejscu, w imieniu Dzień Dobry TVN, pojawiła się Daria Ładocha, która rozmawiała z organizatorka całego słodkiego zamieszania - Kinga Jakimowicz.

    Księżna Kate i książę William przylatują do Polski. Z tej okazji w Dzień Dobry Wakacje postanowiliśmy przypomnieć historię ich miłości. Czy potwierdziły się ostatnie plotki o kryzysie w ich związku? Czy Kate i William przylecą do Polski z dziećmi? Gdzie będzie można ich spotkać w Warszawie i Gdańsku? O książęcej parze rozmawialiśmy się z naszą dziennikarką Barbarą Pasek.

    Barry Colenso robi desery od 30 lat. Jest cukiernikiem brytyjskiej rodziny królewskiej. Ile dni przygotowywał tort ślubny dla Kate i Williama? Co najdziwniejszego zrobił z czekolady? Na spotkanie z cukiernikiem zapraszamy w niedzielę do Dzień Dobry Wakacje.

    Dziś w naszej kuchni rządzili doktor biologii molekularnej i przyszły prawnik czyli Walentyn Pankiewicz i Michał Dziemianowicz. Panowie postanowili osłodzić nam piękny niedzielny poranek. Zobaczcie jakie smakołyki przygotowali.

    Wielkanoc już za chwilę, dlatego warto pomyśleć o przyozdobieniu stołu i święconki. W kuchni Dzień Dobry TVN cukiernik Iga Sarzyńska pokazała, jak przyozdobić babeczki do święconki i wykonać tulipany z masy cukrowej.

    W kuchnia Dzień Dobry TVN zaczęła się już wiosna. Z tej okazji Bartek Boratyn i jego wiosenne desery: truskawkowo-pistacjowa tarta francuska, bunt cytrynowo-tymiankowy, miętowo-czekoladowe doniczki, limonkowe cupcakes z kremem maślanym. Zobaczcie, jak Dorota Wellman i Marcin Prokop poradzili sobie z dekorowaniem babeczek.

    Współcześni cukiernicy to prawdziwi artyści. Zamiast gliny używają masy cukrowej lub marcepanu, zamiast drewna - czekolady. Jak powstają cuda, które żal kroić? Jakimi umiejętnościami musi odznaczać się cukiernik? W Dzień Dobry TVN wszystko o pięknych i zdrowych, bo mało kalorycznych i łatwo przyswajalnych, tortach.

    Nic tak nie poprawia nastroju, jak coś pysznego i słodkiego. w kuchni Dzień Dobry TVN cukiernik i pasjonat kuchni Bartek Boratyn przygotował słodkości idealne na jesienną chandrę. Na stole pojawiły się: kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą pod bezą, tort i mus gruszkowy z winiakiem. Na sam ich widok na twarzy pojawia się uśmiech.

    Niedzielny poranek osłodził nam mistrz cukiernictwa - Paweł Małecki. W kuchni Dzień Dobry TVN, ku uciesze całej ekipy, przygotował: mus malinowo-czekoladowy, tartę cytrynową i gruszki karmelizowane pod owsiana kruszonką! Pycha!