Zupa krem z białych warzyw i gruszki, czyli pyszny obiad z niespodziewanym dodatkiem

Zupa krem z białych warzyw i gruszki
Zupa krem z białych warzyw i gruszki, czyli pyszny obiad z niespodziewanym dodatkiem
Źródło: Ola Skowron
W kuchni Dzień Dobry TVN Sylwia Garska pokazała, jak przygotować niesamowite danie - zupę krem z białych warzyw z dodatkiem gruszki. Sprawdź, jak przygotować to danie i ciesz się wyjątkowym posiłkiem. 

Zupa krem z białych warzyw i gruszki - przepis krok po kroku

Składniki:

  • cztery korzenie pietruszki
  • duży seler
  • 2 gałęzie selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 biała cebula
  • 2 łyki oliwy
  • 3 serki topione śmietankowe
  • orzechy
  • laska chorizo
  • nać pietruszki do dekoracji
  • 4 gruszki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 lampka wina białego

Sposób przygotowania zupy krem z białych warzyw i gruszki

  1. Wszystkie warzywa obieramy i gotujemy delikatnie w bulionie, który tworzymy z liścia laurowego ziela angielskiego i dwóch łyżek oliwy.
  2. Gruszki kroimy i zapiekamy na patelni z odrobiną cukru.
  3. Następnie podlewamy delikatnie białym winem. Kiedy zmiękną, wrzucamy do zupy. Wszystko blendujemy dodajemy serki topione. Doprawiamy solą pieprzem.
  4. Chorizo podpiekany na patelni wraz z orzechami. Zupę dekorujemy chorizo z orzechami i garścią pietruszki.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości