Zupa krem z białych warzyw i gruszki, czyli pyszny obiad z niespodziewanym dodatkiem

Zupa krem z białych warzyw i gruszki
Zupa krem z białych warzyw i gruszki, czyli pyszny obiad z niespodziewanym dodatkiem
Źródło: Ola Skowron
W kuchni Dzień Dobry TVN Sylwia Garska pokazała, jak przygotować niesamowite danie - zupę krem z białych warzyw z dodatkiem gruszki. Sprawdź, jak przygotować to danie i ciesz się wyjątkowym posiłkiem. 

Zupa krem z białych warzyw i gruszki - przepis krok po kroku

Składniki:

  • cztery korzenie pietruszki
    • duży seler
      • 2 gałęzie selera naciowego
        • 2 ząbki czosnku
          • 1 biała cebula
            • 2 łyki oliwy
              • 3 serki topione śmietankowe
                • orzechy
                  • laska chorizo
                    • nać pietruszki do dekoracji
                      • 4 gruszki
                        • 1 łyżeczka cukru
                          • 1 lampka wina białego

                            Sposób przygotowania zupy krem z białych warzyw i gruszki

                            1. Wszystkie warzywa obieramy i gotujemy delikatnie w bulionie, który tworzymy z liścia laurowego ziela angielskiego i dwóch łyżek oliwy.
                              1. Gruszki kroimy i zapiekamy na patelni z odrobiną cukru.
                                1. Następnie podlewamy delikatnie białym winem. Kiedy zmiękną, wrzucamy do zupy. Wszystko blendujemy dodajemy serki topione. Doprawiamy solą pieprzem.
                                  1. Chorizo podpiekany na patelni wraz z orzechami. Zupę dekorujemy chorizo z orzechami i garścią pietruszki.

                                    Zobacz także:

                                    Autor: Teofila Siewko

                                    Źródło: Sylwia Garska

                                    Źródło zdjęcia głównego: Ola Skowron

                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości