On jest raperem, który lubi gotować, a ona szefową kuchni. Piotr "Vienio" Więcławski i Ada Marczewska, autorzy kulinarnego show "Ślinotok", emitowanego w Kuchni +, urzędują dziś w kuchni Dzień Dobry TVN. Kogo będą zapraszać do swojego programu? I co dobrego ugotowali wspólnie z dzieciakami z warszawskiej Pragi? Próbowaliście kiedyś jeść liście z rzodkiewki? Co Vienio ugotował dla Ani Kalczyńskiej z okazji jej urodzin?
Kompot rabarbarowo–śliwkowy
Składniki:
4 pęczki świeżego rabarbaru
Opakowanie mrożonych śliwek
1 kg truskawek
Laska cynamonu
Laska wanilii
Cytryna
Miód
Lód
Składniki:
Opakowanie makaronu do spaghetti
Kilka cebul
Czosnek
Pulpa pomidorowa z pestkami
Świeża pietruszka
Parmezan
Papryczka chilli
Składniki:
1kg komosy ryżowej
Świeże liście czosnku niedźwiedziego
Świeża bazylia
Świeża mięta
2 pęczki rzodkiewki
2 miękkie awokado
Cebula szalotka
Cytryna
Oliwa, sól, pieprz
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN