Sernik szparagowy z camembertem, co robi za rodzynki - przepis Andrzeja Polana

Szparagi
Szparagi
Źródło: Dzień Dobry TVN
Pyszny, wytrawny sernik będzie idealny na Dzień Camemberta. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował go Andrzej Polan. Sprawdź, jak zrobić sernik szparagowy z serem camembert z autorskiego przepisu kucharza. 

Sernik szparagowy z camembertem, co robi za rodzynki - przepis krok po kroku

Składniki:

  • krakersy - 200 g,
    • masło - 40 g,
      • żółtko,
        • masło - 200 g,
          • 8 jaj,
            • ser ricotta - 500 g,
              • puree szparagowe - 480 g,
                • ser camembert - 2 szt.

                  Sposób przygotowania sernika szparagowego

                  1. Krakersy rozdrabniamy z masłem, orzechami i żółtkiem. Masą wylepiamy dno tortownicy.
                    1. Masło ucieramy z jajkami, dodajemy ser ricotta, puree ze szparagów. Doprawiamy solą, miodem, gałką muszkatołową i skórką z cytryny.
                      1. Na koniec dodajemy pokrojony camembert.
                        1. Wstawiamy do pieczenia, temp. 180 stopni; czas około 45 minut.

                          Zobacz także:

                          Autor: Teofila Siewko

                          Źródło: Andrzej Polan

                          Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości