Młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą z przepisu Darii Ładochy
- Źródło:
- Daria Ładocha
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" przygotowała dania z warzywami w roli głównej. Sprawdź jej przepis na młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą.
Młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą - przepis krok po kroku
Składniki:
- 500 g małych, młodych ziemniaków,
- 500 g piersi z kurczaka,
- 2 papryczki chili,
- 1 l mleka kokosowego,
- kmin rzymski,
- papryka słodka, papryka wędzona, kolendra mielona,
- 1 łyżka oleju,
- pęczek kolendry,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- sok z 1 limonki,
- 2 szalotki,
- 3 ząbki czosnku,
- garść podprażonych orzechów ziemnych.
Sposób przygotowania młodych ziemniaków z kminem rzymskim, chili i kolendrą
- 1Na oleju podsmaż posiekany czosnek i szalotkę i chili.
- 2Następnie dodaj kmin rzymski i wymieszaj. Dodaj resztę przypraw i ziemniaki pokrojone w plastry.
- 3Chwilę podsmażaj aż ziemniaki obtoczone będą przyprawami.
- 4 Dodaj mleko kokosowe i gotuj 10 minut.
- 5Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj kurczaka. Następnie dodaj sos sojowy.
- 6Na koniec dopraw sokiem z limonki i kolendrą oraz orzechami ziemnymi.
Zobacz także:
Źródło: Daria Ładocha
Źródło zdjęcia głównego: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Pozostałe wiadomości