Korzenne brownie ze śliwkami - deser na wzmocnienie odporności z przepisu Andrzeja Polana

ciasto czekoladowe brownie
Korzenne brownie ze śliwkami
Źródło: Westend61/Getty Images
Pyszny, owocowy deser, który wzmocni odporność? Koniecznie wypróbuj korzennego brownie ze śliwkami Andrzeja Polana, który przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN. Tego smaku nie zapomnisz na długo.

Korzenne brownie ze śliwkami - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 200 g masła
    • przyprawa do grzańca lub goździki, imbir, ziele angielskie, pieprz czarny
      • 100 g czekolady gorzkiej
        • 100 g czekolady deserowej
          • 3 jajka
            • 250 g cukru
              • 140 g mąki
                • 500 g śliwki

                  Sposób przygotowania korzennego brownie ze śliwkami

                  • Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy czekolady i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia.
                    • Białka ubijamy na sztywno, dodając partiami cukier drobny i na koniec żółtka.
                      • Jajka łączymy z masłem czekoladowym, dodajemy mąkę ze szczyptą soli.
                        • Śliwki drylujemy, układamy na dnie tortownicy, zalewamy ciastem i pieczemy w piekarniku temp. 160 stopni około 35 minut.

                          Zobacz także:

                          Autor: Teofila Siewko

                          Źródło: Andrzej Polan

                          Źródło zdjęcia głównego: Westend61

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana