Ed Sheeran popadł w zaburzenia odżywiania i nałogi. "Nie chciałem dalej żyć"

Źródło: Dzień Dobry TVN
Ukraiński zespół na jednej scenie z Edem Sheeranem
Ukraiński zespół na jednej scenie z Edem Sheeranem
James Arthur o słodko-gorzkiej miłości
James Arthur o słodko-gorzkiej miłości
Rozwód Gwyneth Paltrow
Rozwód Gwyneth Paltrow
Zachary Levi o sławie i byciu superbohaterem
Zachary Levi o sławie i byciu superbohaterem
Kto jest największym fanem U2?
Kto jest największym fanem U2?
Filmy na najgorętszych plażach świata
Filmy na najgorętszych plażach świata
Najlepsze filmy o UFO
Najlepsze filmy o UFO
Sukces nie zna wieku
Sukces nie zna wieku
Matthew McConaughey jakiego nie znacie
Matthew McConaughey jakiego nie znacie
Will Smith jakiego nie znacie
Will Smith jakiego nie znacie
Kulisy pracy i przyjaźni Matta Damona i Bena Afflecka
Kulisy pracy i przyjaźni Matta Damona i Bena Afflecka
Australijczycy podbijają Hollywood
Australijczycy podbijają Hollywood
Karolina Szymczak zagrała u boku Brada Pitta
Karolina Szymczak zagrała u boku Brada Pitta
Anna Wendzikowska i Simu Liu
Anna Wendzikowska i Simu Liu
Ed Sheeran udzielił wywiadu magazynowi "Rolling Stone". Czterokrotny zdobywca Gammy w rozmowie z Brianem Hiattem otworzył się na temat zaburzeń odżywiania oraz problemów z używkami. - Toniesz i nie możesz się wydostać - opisywał muzyk.

Ed Sheeran - alkohol, narkotyki

Ed Sheeran w rozmowie z dziennikarzem Brianem Hiattem zwierzył się z problemów z alkoholem i narkotykami. Twórca przeboju "Perfect" zaczął sięgać po "mocniejsze" używki po ukończeniu 24. roku życia. - Zawsze lubiłem wypić. [...] Na jednym z festiwali pomyślałem, że skoro moi przyjaciele biorą, to nie może być aż tak źle. Najpierw robisz to dla zabawy, a potem to przeistacza się w nawyk - najpierw raz w tygodniu, potem raz dziennie, a potem dwa - przyznał artysta na łamach magazynu "Rolling Stone".

Momentem przełomowym w walce z uzależnieniem była pierwsza ciąża żony muzyka. - Dwa miesiące przed urodzeniem Lyry, Cherry [Seaborn - red.] zapytała: "Jeśli odejdą mi wody, naprawdę chcesz, żeby ktoś inny zawiózł mnie do szpitala?". Za dużo wtedy piłem. Jej słowa mnie uderzyły, bo nie chciałem trzymać w ramionach swojego dziecka, będąc urżniętym - przytoczył Ed Sheeran.

Obecnie muzykowi zdarza się sięgać po czerwone wino lub piwo. Natomiast śmierć Jamala Edwardsa, która była efektem zażywania kokainy i alkoholu, upewniła Eda Sheerana w przekonaniu, że nie chce już brać narkotyków. - On zginął z tego powodu. To byłby brak szacunku dla jego pamięci - podkreślił muzyk.

2022 był trudnym rokiem dla artysty. Krótko po pożegnaniu Jamala Edwardsa, zmarł kolejny kolega muzyka -krykiecista Shane Warne. W tym samym czasie zdiagnozowano guza u żony wokalisty. - Nie chciałem dalej żyć. Czułem się, jakbym tonął i nie mógł się wydostać z otchłani wody - określił ten czas Ed Sheeran.

Jak dodał, żona skłoniła go do skorzystania z pomocy terapeuty.

Ed Sheeran zmagał się z zaburzeniami odżywiania

Artysta w rozmowie z magazynem ujawnił też, że mierzył się z zaburzeniami odżywiania.

- Jestem człowiekiem z natury nieśmiałym, a wkraczając do branży muzycznej, trzeba liczyć się z tym, że ludzie będą nas porównywać do każdej gwiazdy pop. Kiedy na fali był zespół One Direction, patrzyłem na chłopaków i myślałem: "Dlaczego nie mam sześciopaka?". Potem nagrywałem piosenki z Justinem Bieberem i Shawnem Mendesem, którzy mają fantastyczne figury. Mówiłem: "Dlaczego jestem taki gruby?" - tłumaczył wokalista. I dodał, że zaczął robić to, co Elton John. Obżerał się, a potem wymiotował.

Obecnie autor przebojów skupia się na rodzinie i ćwiczeniach. Niedługo światło dzienne ujrzy jego nowy album.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Dominika Czerniszewska

Źródło: rollingstone.com

Źródło zdjęcia głównego: Theo Wargo/Staff/Getty Images

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana