Letnie wieczory i weekendowe obiady nie mogą obyć się bez grilla – nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości. Stanie przy ruszcie już kilka lat temu okrzyknięto naszym letnim sportem narodowym i bardzo dobrze, bo tradycja spotkań na świeżym powietrzu to z pewnością zwyczaj, który warto kultywować i celebrować. Zanim jednak rozpocznie się szaleństwo związane z gotowaniem w plenerze, warto rozejrzeć się za przepisami, które nieco odświeżą grillowe menu. Dziś mamy dla Was przepisy na klasyki z rusztu w nowej odsłonie.
Jak zrobić grillowaną karkówkę z gruszkowym chutney, pitę z grillowanym boczkiem i sosem tzatziki
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował swoje sposoby na karkówkę. Sprawdź, jak zrobić pyszną mega kanapkę z szarpaną wieprzowiną, która sprawdzi się na śniadanie, lunch do pracy i kolację. Przedstawiamy autorski przepis kucharza.
Co można przygotować z pieczonej karkowiny? W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przyrządził pyszne i proste burrito z szarpaną wołowiną. Idealnie nada się na obiad i drugie śniadanie. Sprawdź przepis i zobacz, jak zrobić to danie.
Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował pyszne dania z karkówką. Sprawdź, jak przyrządzić to danie z wiosennymi dodatkami. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad. Podajemy autorski przepis kucharza.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszną, wolno pieczoną karkówkę. Można ją wykorzystać do tradycyjnego obiadu lub do kolejnych dań, np. kanapki lub burrito. Sprawdź, jak ją przyrządzić i cieszyć się pysznym, aromatycznym mięsem.
Marynata jest jednym z najważniejszych czynników decydujących o strukturze i smaku karkówki z grilla. Można ją przygotować na wiele sposobów, z różnych składników, w zależności od tego, na jaki rodzaj grillowanej karkówki mamy akurat ochotę. Sprawdź nasze przepisy na marynaty.
Niecodzienna lokalizacja, ale efekty wyśmienite. Grzegorz Zawierucha na plaży w Międzyzdrojach gotował dla Oliviera Janiaka. Co mu przyrządził w tych nietypowych warunkach? Zobaczcie sami.
Marynata do karkówki na grilla jest najważniejszym elementem decydującym o kruchości, soczystości i smaku mięsa. Obowiązkowymi składnikami marynaty są: oliwa z oliwek lub olej rzepakowy, miód lub cukier trzcinowy oraz ocet lub cytryna. Karkówkę należy marynować przez całą noc, najlepiej przez 12-24 godzin.
Proste w przygotowaniu i smaczne potrawy z grilla w wykonaniu Piotra Kucharskiego. Skorzystajcie z jego przepisów na: karkówkę w ziołowej marynacie z zieloną sałatką, steki wieprzowe z szałwią i jabłkami, hot dogi z frankfuterek i kaszankę w folii z cebulką. Jak grillować mięso, by nie wysychało?
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała potrawy z gruszek. Skorzystajcie z jej przepisów i przekonajcie się, jak smakują gruszki pod kruszonką, gruszki w czerwonym winie z gorgonzolą, szaszłyki z karkówki z gruszkami. Mamy dla Was coś ekstra, czyli sernik z gruszkami i czekoladą. Kto z Was lubi gruszki?
Piotrowi Kucharskiemu w naszej plenerowej kuchni na plaży towarzyszy Damian Janikowski, brązowy medalista olimpijski. Czy przygotowanie dobrej karkówki to większe wyzwanie niż udział w olimpiadzie? Jak Damian na co dzień radzi sobie w kuchni? Czy gotuje dla swojej dziewczyny? Jakie jest popisowe danie Damiana Janikowskiego? Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!
... żeberka z grilla z miodem i musztardą lub włoska sałata wiosenna z jajami przepiórczymi? Na co macie ochotę? Zobaczcie, co przygotował kucharz Robert Sowa. Przygotujcie potrawy według jego przepisów!
Jak smakuje grillowany antrykot z dojrzewającej wołowiny lub pikantna polędwica wołowa z białymi szparagami? Skorzystajcie z przepisów mistrza Roberta Sowy i sami przygotujecie te potrawy.
Kucharz Robert Sowa poleca grillowaną karkówkę, nadziewane pikantne pieczarki z grilla i sałatkę sezonową do grillowanych mięs. Pogoda idealna do tego, by grillować, dlatego zachęcamy do wypróbowania przepisów Roberta Sowy.