Beza może sprawiać wrażenie dosyć wymagającego w przygotowaniu ciasta. Jednak przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, jej upieczenie będzie dla nas nie tylko łatwe, ale i przyjemne. Koniecznie sprawdźcie przepis na Bezę Pavlova z jeżynami i borówkami.
Beza francuska to idealna propozycja na walentynkowy deser. Jak zrobić ją krok po kroku i czym zabarwić? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedział cukiernik Bartek Boratyn.
Na stole wielkanocnym królują baby, mazurki i serniki. A gdyby tak przygotować bezę? Dlaczego nie, każdy udany wypiek zadowoli domowników. Doskonale wie o tym Maja Bohosiewicz, która zdradziła swój autorski przepis.
Roksana Węgiel gościem specjalnym 2. odcinka 6. sezonu programu "MasterChef Junior". Popularna młoda wokalistka zaśpiewała dla małych zdolnych kucharzy, a oni przygotowali dla niej wyjątkowe słodkości. Zobacz, czym ją poczęstowali.
Słodkie tarty potrafią umilić każdy dzień. Joanna Juhnke pokazuje w naszej kuchni, jak zrobić tartę kakaową z malinami, z konfiturą z czarnej porzeczki i mleczną czekoladą oraz z marakują i opalaną bezą włoską. Sprawdź jej wyjątkowe przepisy.
Skorzystaj z przepisów cukiernika z pasją na kremówki z malinami, mini torciki bezowe i eklerki z kremem czekoladowym. W naszej kuchni same słodkie przyjemności, które są łatwe do zrobienia, choć ich nazwy na to nie wskazuję. Zaskocz domowników i przygotuj desery jak z cukierni.
Bezowe szaleństwo panuje w kuchni Dzień Dobry TVN. By osłodzić początek weekendu na warsztat bierzemy królową wśród deserów, czyli bezę. Jak długo ją piec? Jakich składników potrzebujemy? Swoimi sposobami na bezę idealną podzielił się niezawodny Andrzej Polan.
Zastanawiasz się, co przygotować na domowy, sobotni obiad? Gotuj jak Sebastian Olma. Poznaj jego przepisy, za które "dałby się pokroić". Specjalnie dla nas szef kuchni przygotował swoje popisowe dania: kotlet schabowy, zielone risotto z warzywami i płatkami parmezanu oraz tartę z pieczonymi lodami waniliowymi z kajmakiem pod korzenną bezą.
Zastanawiasz się, jak przygotować idealna szarlotkę? Matteo Brunetti przychodzi z pomocą. Skorzystaj z przepisu na chrupiące ciasto w towarzystwie włoskiej bezy i sosu pistacjowego. To jest pyszne!
Każdy kucharz ma ulubione danie, które mu zawsze wychodzi i sprawdza się w każdej sytuacji. Szymon Czerwiński zapewnia, że dałby się pokroić za bezę z serkiem mascarpone i owocami. Finalista MasterChefa podzielił się swoim przepisem na ten wyjątkowy deser. Zdradził nam też kilka przydatnych rad.
Teraz sama możesz zrobić tartę cytrynową z bezą, pieczoną z funkcją pary. Skorzytaj z naszego przepisu i zobacz, jakie to proste. Czy tarta znajdzie się na Twoim świątecznym stole?
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i dwoje uczestników MasterChefa: Klaudia Budny i Mateusz Nowak przygotowali pyszne dania kuchni amerykańskiej: meksykańskie taco i skrzydełka z kurczaka ze świątecznym sosem żurawinowym. Było tez coś na słodko: ciasto cytrynowo-bezowe i sernik nowojorski.
Anna Starmach, specjalnie dla Was, przygotowuje potrawy z makiem. I nie będą to potrawy świąteczne! Skorzystajcie z jej przepisów.
Andrzej Polan w naszej kuchni Dzień Dobry TVN i pistacje w roli głównej. Jak smakuje beza z pistacjami oraz pieczeń z pistacjami, sałatą i sosem z truskawek oraz sosny? Co zrobić, by beza nie opadła? Skorzystajcie z przepisów mistrza Polana!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN bezowe szaleństwo! Anna Starmach postanowiła osłodzić nam początek tygodnia i przygotowała kilka pysznych deserów!
Dzisiaj MasterChefem w naszej kuchni była Anna Starmach, jurorka tego programu. Kto odpadł wczoraj z "MasterChefa"? Jak smakują powidła z dodatkiem kakao i czekolady, a jak beza z czekoladowym kremem i malinami? Anna Starmach udowadnia, że czekolada doskonale poprawi nam samopoczucie w chłodnne, jesienne dni.
Tego dowiecie się w najbliższą niedzielę w programie Dzień Dobry Wakacje. Joanna Krupa będzie naszym gościem. Jeżeli chesz zdjęcie Joanny z autografem, przyjdź w niedzielę do TVN Cafe (na rogu Marszałkowskiej i Hożej) o godz. 9:00! Na zdjęciu Joanna Krupa przytula psiaka Bezę ze schroniska w Celestynowie.
Wybór trudny, bo i czekoladowa beza z truskawkami, i ciasto rabarbarowe z bezą wygląda apetycznie, jest pyszne i najlepiej zrobić je teraz, w sezonie na truskawki i rabarbar. Zobacz, jak Anna Starmach przygotowała te desery w kuchni Dzień Dobry TVN i poznaj jej sekretne przepisy.