Smażone patyczki z cukinii, idealne jako side dish - przepis krok po kroku
Składniki:
- 400 g cukinii,
- 2 łyżki soli,
- 100 g mąki,
- 1 l oleju do smażenia.
Sposób przygotowania smażonych patyczków z cukinii
- Pokroić cukinię w grube plastry a plastry w patyczkach 1cm.
- Przyprawić cukinię solą i obtoczyć w mące.
- Rozgrzać olej do 170 stopni i smażyć je po trochu na głębokim oleju.
- Wyciągnąć i jeść, gdy jeszcze są ciepłe.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Cukinia – pyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu!
- Kabaczek i cukinia. Czy to jest to samo warzywo? Znamy odpowiedź
- Pyszne dania z cukinii – inspiracje idealne na letnie dni
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Matteo Brunetti
Źródło zdjęcia głównego: Jerzy Dudek
podziel się: