Smażone patyczki z cukinii, idealne jako side dish - przepis Matteo Brunettiego

Smażone patyczki z cukinii
Smażone patyczki z cukinii, idealne jako side dish - przepis Matteo Brunettiego
Źródło: Jerzy Dudek
Matteo Brunetti, finalista 6. edycji MasterChefa i ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce, przygotował swoje potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź jego przepis na smażone patyczki z cukinii, idealne jako side dish, czyli dodatek do głównych dań. 

Smażone patyczki z cukinii, idealne jako side dish - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 400 g cukinii,
  • 2 łyżki soli,
  • 100 g mąki,
  • 1 l oleju do smażenia.

Sposób przygotowania smażonych patyczków z cukinii

  • Pokroić cukinię w grube plastry a plastry w patyczkach 1cm.
  • Przyprawić cukinię solą i obtoczyć w mące.
  • Rozgrzać olej do 170 stopni i smażyć je po trochu na głębokim oleju.
  • Wyciągnąć i jeść, gdy jeszcze są ciepłe.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości