W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował rybę na cztery sposoby. Sprawdź jego przepis na pysznego pstrąga w musztardzie z batatami
Pstrąg w musztardzie z batatami - przepis krok po kroku
Składniki:
- 2 filety pstrąga łososiowego
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
- 2 obrane bataty pokrojone w ósemki
- płaska łyżeczka mielonego kuminu
- płaska łyżeczka mielonych ziaren kolendry
- przeciśnięty ząbek czosnku
- łyżka srirachy lub innego ostrego sosu
- sól
Sposób przygotowania
- 1Piekarnik nagrzej do 180 C.
- 2Rybę skrop sokiem z cytryny, posmaruj musztardą i dopraw solą i pieprzem.
- 3Bataty umieść w misce i dodaj do nich przyprawy oraz ostry sos i sól. Całość wymieszaj.
- 4Piecz je przez 30 minut, a na ostatnie 15 włóż do piekarnika rybę. Serwuj np. z surówką z kiszonej kapusty.
Zobacz także:
Źródło: Jasiek Kuroń
Źródło zdjęcia głównego: Michał Żebrowski/East News