Owsianka z grillowanym ananasem z kremem z białej czekolady - przepis Pawła Sitarza

Owsianka pod kruchym ciastem
Karolina Rybińska/Dzień Dobry TVN
Owsianka to idealny sposób na rozpoczęcie dnia lub na drugie śniadanie. W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Sitarz przygotował pyszną owsiankę z grillowanym ananasem i kremem z białej czekolady. To danie jest idealne dla łasuchów i fanów słodkich smaków.

Owsianka z grillowanym ananasem z kremem z białej czekolady - przepis krok po kroku

Składniki:

  • płatki owsiane 100,g,
    • nasiona chia 10 g,
      • ananas świeży 4 plastry,
        • napój kokosowy 2 szklanki ,
          • biała czekolada 20 g,
            • garść świeżych borówek,
              • łyżka wiórków kokosowych,
                • serek typu “skyr” waniliowy 1 opakowanie.

                  Sposób przygotowania owsianki z grillowanym ananasem i kremem z białej czekolady

                  1. Na suchej patelni grillujemy kawałki ananasa.
                    1. Zdejmujemy ananasa, dolewamy pół szklanki wody i napój kokosowy.
                      1. Wsypujemy płatki owsiane, chia, czekoladę i gotujemy kilka minut.
                        1. Kiedy płatki owsiane będą miękkie, przekładamy do miski, dekorujemy grillowanym ananasem, borówkami i wiórkami kokosowymi, dopełniamy serkiem typu “skyr”.

                          Zobacz także:

                          Autor: Teofila Siewko

                          Źródło: Paweł Sitarz

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana