Najwyższa jakość na wyciągnięcie ręki
Produkty K-Classic, marki własnej sieci Kaufland, spełniają nawet najsurowsze wymagania klientów – w tym tych najbardziej rygorystycznych – rodziców. Niezależnie od tego, o jaki produkt chodzi, wszystkie są wytwarzane z możliwie najlepszych składników, zgodnie ze sprawdzonymi recepturami, a ich jakość jest starannie kontrolowana przez niezależne instytuty badawcze. Kaufland współpracuje wyłącznie ze sprawdzonymi producentami i dostawcami, również lokalnymi. Dzięki temu w ofercie marki K-Classic znalazło się około 2000 artykułów, z których połowa to produkty spożywcze.
Daktyle: produkt najwyższej pyszności
Daktyle swoją nazwę zawdzięczają starogreckiemu słowu dáktylos, czyli palec – może dlatego, że są tak pyszne, że aż palce lizać. Naturalna słodycz daktyli sprawia, że świetnie sprawdzają się w roli dodatku do deserów, a w… dodatku są zdrowe, zawierają bowiem fosfor, magnez, wapń, miedź, potas i witaminy z grupy B, które wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, dlatego warto wykorzystać je do przygotowania zdrowych i smacznych przekąsek i słodyczy.
Daktyle z gorgonzolą i orzechami
- 1 opakowanie daktyli K-Classic
- 100 g gorgonzoli
- 100 g serka kanapkowego naturalnego
- orzechy włoskie
Daktyle przepołów, wyjmij pestki. W misce wymieszaj gorgonzolę i serek kanapkowy, powstałą pastą nafaszeruj owoce i na każdy połóż połówkę orzecha włoskiego.
Daktylowe kulki mocy
- 250 g daktyli K-Classic;
- 100 g orzechów laskowych;
- 50 g orzechów arachidowych;
- 50 g orzechów nerkowca;
- 100 g wiórków kokosowych;
- 2 łyżki kakao;
- łyżka oleju kokosowego;
- do obtoczenia: wiórki kokosowe, kruszone orzechy, sezam, kakao.
Wszystkie składniki zmiksuj na masę z wyczuwalnymi drobinami, następnie ręcznie uformuj niewielkie kulki i obtocz je w orzechach, wiórkach, kakao albo sezamie. Odłóż do lodówki na kilka godzin.
Krem czekoladowo-daktylowy
- 200 g daktyli K-Classic
- 3 łyżki kakao
- 2/3 szklanki mleka kokosowego
- szczypta soli himalajskiej
Wszystkie składniki umieść w misie blendera i zmiksuj na gładką masę. Gotowy krem przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.
Zobacz też, co w kuchni Dzień Dobry TVN z pysznych daktyli przygotowała Beata Śniechowska.
To właśnie produkty marki własnej Kaufland, K-Classic posłużyły bohaterom programu „O Lala! Dzień Dziecka” do wyczarowania pysznych łakoci. W telewizyjnym turnieju cukierniczym do konkurencji stanęły dwie drużyny dzieci i rodziców z Rodzin Zastępczych szkolone wcześniej przez Anię Starmach i Michela Morana i wspierane przez finalistki ostatniej edycji Masterchefa Juniora: Helę Kłobucką i Wikę Chmielewską.
Zmagania obydwu drużyn będzie można zobaczyć w niedzielę, 5 czerwca o godzinie 20:00 na antenie TVN.
Źródło zdjęcia głównego: Arx0nt/GettyImages