daktyle

    daktyle

    Syrop daktylowy to jeden z zamienników białego cukru, charakteryzujący się ciekawym smakiem i aromatem. Występuje pod postacią ciemnego i gęstego miodu, który pozyskuje się w formie soku z daktyli. Palmy daktylowe uprawia się w Stanach Zjednoczonych, na Bliskim Wschodzie oraz w Afryce Północnej. Drzewko można zasadzić także w doniczce i trzymać w domu, jednak w takich warunkach nie wyda owoców. Syrop daktylowy jest ceniony ze względu na swoje właściwości i wartościowy skład.

    Syrop daktylowy to jeden z zamienników białego cukru, charakteryzujący się ciekawym smakiem i aromatem. Występuje pod postacią ciemnego i gęstego miodu, który pozyskuje się w formie soku z daktyli. Syrop daktylowy jest ceniony ze względu na swoje właściwości i wartościowy skład.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Cegielska i Andrzej Polan przyrządzili potrawy z daktylami w roli głównej. Jakie właściwości zdrowotne mają te niezwykle słodkie owoce? Skorzystajcie z ich przepisów!

    Są owoce, które idealnie nadają się dla osób zmęczonych i zapracowanych. Należą do nich daktyle. Jakie mają właściwości prozdrowotne? Dlaczego powinny po nie sięgać osoby mające problemy jelitowe? Od którego roku życia powinny je jeść dzieci? Jak zrobić z nich kulki mocy? O tym w Dzień Dobry TVN prowadząca cykl "Naturalnie!" Agnieszka Cegielska.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Szachowska-Tarkowska, właścicielka restauracji wegańskiej, wraz córką, przygotowały smaczny serek z nerkowców, tartę ze szparagami, koktajl czekoladowy i daktellę. Czym jest daktella?