Cannelloni z ricottą i szpinakiem oraz sugo finto - przepis Cristiny Catese

Ryzhkov / Getty Images
Babcine przepisy od Cristiny Catese
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN startuje cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają sobie, widzom i czytelnikom smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić cannelloni z ricottą i szpinakiem oraz sugo finto? Sprawdź przepisy Cristiny Catese.

Cannelloni z ricottą i szpinakiem - przepis

Składniki:

  • 500 g szpinaku
  • 400 g sera ricotta
  • 100 g parmezanu
  • 2 żółtka
  • gałka muszkatołowa

Szpinak podsmaż w garnku. Po wystudzeniu odciśnij go z soku i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Tak przygotowanym farszem nadziewaj cannelloni.

Sugo finto - przepis

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • 300 g. puree z pomidorów
  • listki bazylii

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i dodaj przecier pomidorowy. Całość gotuj ok. 10-15 min. Sos zdejmij z ognia i wymieszaj z bazylią.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości