Cannelloni z ricottą i szpinakiem - przepis
Składniki:
- 500 g szpinaku
- 400 g sera ricotta
- 100 g parmezanu
- 2 żółtka
- gałka muszkatołowa
Szpinak podsmaż w garnku. Po wystudzeniu odciśnij go z soku i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Tak przygotowanym farszem nadziewaj cannelloni.
Sugo finto - przepis
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- 300 g. puree z pomidorów
- listki bazylii
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i dodaj przecier pomidorowy. Całość gotuj ok. 10-15 min. Sos zdejmij z ognia i wymieszaj z bazylią.
Zobacz także:
- "W marcu jak w garncu". Rusza nowa akcja kulinarna Dzień Dobry TVN. Jak dołączyć?
- Dania kuchni polskiej: potrawka z kurczaka, naleśniki zapiekane, babka ziemniaczana, skubaniec i burakowa
- Przepisy kulinarne kuchni Dzień Dobry TVN
Autor: Diana Ryściuk
Źródło: Cristina Catese
Źródło zdjęcia głównego: iStockphoto
podziel się: