Cannelloni z ricottą i szpinakiem oraz sugo finto - przepis Cristiny Catese

Babcine przepisy od Cristiny Catese
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN startuje cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają sobie, widzom i czytelnikom smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić cannelloni z ricottą i szpinakiem oraz sugo finto? Sprawdź przepisy Cristiny Catese.

Cannelloni z ricottą i szpinakiem - przepis

Składniki:

  • 500 g szpinaku
    • 400 g sera ricotta
      • 100 g parmezanu
        • 2 żółtka
          • gałka muszkatołowa

            Szpinak podsmaż w garnku. Po wystudzeniu odciśnij go z soku i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Tak przygotowanym farszem nadziewaj cannelloni.

            Sugo finto - przepis

            Składniki:

            • 3 łyżki oliwy z oliwek
              • ząbek czosnku
                • 300 g. puree z pomidorów
                  • listki bazylii

                    Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i dodaj przecier pomidorowy. Całość gotuj ok. 10-15 min. Sos zdejmij z ognia i wymieszaj z bazylią.

                    Zobacz także:

                    Autor: Diana Ryściuk

                    Źródło: Cristina Catese

                    Źródło zdjęcia głównego: iStockphoto

                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości

                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                    Materiał promocyjny

                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana