Wielki sukces szefa kuchni z Polski
Robert Mazur jest w Londynie już 30 lat. Zaczął jako młody kucharz, a dziś jest jednym z najlepszych w swoim fachu. Pierwszą pracę znalazł dzięki polskiej agencji prasowej.
- Zaczynałem od zmywaka, kilkaset talerzy dziennie. Po 3,5 roku szef do mnie podszedł. Nie wiedziałem, o co chodzi, ale koledzy powiedzieli później, że dostaliśmy gwiazdkę Michelin. Ogromny zaszczyt i duma dla Polaka, który jest w teamie tej restauracji, która dostała swoje pierwsze odznaczenie - mówił kucharz.
- Gotowałem dla Kevina Costnera, Beyoncé i wielu innych. Gwiazdy Hollywood zamawiają proste rzeczy, to co jedli w dzieciństwie. Brad Pitt prosił o kurczaka, a Beyoncé rybę - dodał.
Robert Mazur i miłość do kuchni
Kucharz z Polski dzięki wielkiej determinacji i pasji spełnił swoje marzenie o gotowaniu dla najbardziej wymagających gości. Wszystko to pod pieczą Gordona Ramsaya, który był jego szefem.
- Pracowałem z Magdą Gessler ponad 3 lata, prowadziłem jedną z jej restauracji. Rzucała talerzami, ale Gordon Ramsey chyba bardziej niż ona - opowiadał Robert Mazur.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Zobacz program na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Vova - najprzystojniejszy kucharz z Instagrama opowiedział o miłości nie tylko do gotowania. "Łapaliśmy się wzrokiem"
- Włoskie dania Vovy Testardiego. Poznaj smak Włoch
- Ciekawe pomysły na kolację. Sprawdź, jakie danie przygotować dla dwojga
Autor: Oskar Netkowski