Kucharz z Polski gotuje dla gwiazd Hollywood. Co zamówili Brad Pitt i Beyoncé?

Polak gotuje dla największych gwiazd
Źródło: Dzień Dobry TVN
Szef kuchni Robert Mazur, nazywany przez znajomych Bobem, znalazł swoje miejsce na londyńskim Soho. Przez wiele lat był szefem kuchni u Gordona Ramsaya i gotował dla światowych gwiazd, m.in. Brada Pitta. Prowadząca Dzień Dobry TVN Anna Senkara spotkała się z kucharzem, by poznać jego historię.

Wielki sukces szefa kuchni z Polski

Robert Mazur jest w Londynie już 30 lat. Zaczął jako młody kucharz, a dziś jest jednym z najlepszych w swoim fachu. Pierwszą pracę znalazł dzięki polskiej agencji prasowej.

- Zaczynałem od zmywaka, kilkaset talerzy dziennie. Po 3,5 roku szef do mnie podszedł. Nie wiedziałem, o co chodzi, ale koledzy powiedzieli później, że dostaliśmy gwiazdkę Michelin. Ogromny zaszczyt i duma dla Polaka, który jest w teamie tej restauracji, która dostała swoje pierwsze odznaczenie - mówił kucharz.

- Gotowałem dla Kevina Costnera, Beyoncé i wielu innych. Gwiazdy Hollywood zamawiają proste rzeczy, to co jedli w dzieciństwie. Brad Pitt prosił o kurczaka, a Beyoncé rybę - dodał.

Robert Mazur i miłość do kuchni

Kucharz z Polski dzięki wielkiej determinacji i pasji spełnił swoje marzenie o gotowaniu dla najbardziej wymagających gości. Wszystko to pod pieczą Gordona Ramsaya, który był jego szefem.

- Pracowałem z Magdą Gessler ponad 3 lata, prowadziłem jedną z jej restauracji. Rzucała talerzami, ale Gordon Ramsey chyba bardziej niż ona - opowiadał Robert Mazur.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Zobacz program na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl. 

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady. 

Zobacz także:

Anna Senkara

Autor: Oskar Netkowski

podziel się:
Prowadzący:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana