Jak zrobić ziemniaczane tacosy, kartoflaka, kopytka z batatów, ziemniaki pieczone z gzikiem i ziemniaczane krokiety z oscypkiem?
Jak przyrządzić młode ziemniaczki na wiele zaskakujących sposobów?
Jak zrobić krem ziemniaczany z porem, prażonym bekonem i koperkiem? W kuchni Dzień Dobry TVN pokazuje to Sebastian Olma. Sprawdź przepis.
Sprawdź wyjątkowy przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zastanawiasz się, co przygotować na sobotni obiad? Skorzystaj z propozycji na dania pełne warzyw. Poznaj przepis na faszerowaną paprykę z ziołową komosą ryżową, sałatkę z pieczoną dynią, łososia w sosie ze świeżych pomidorów z dodatkiem chorizo i pieczone ziemniaki.
Frytki to jedna z ulubionych przekąsek, można ją jeść pod postacią popularnego brytyjskiego dania "fish and chips", jako dodatek do obiadu lub po prostu danie główne. Problem pojawia się wtedy, kiedy ma się ochotę zostawić trochę "na później", gdyż często na drugi dzień robią się miękkie i nieapetyczne. Zatem, co zrobić, aby po odgrzaniu cieszyć się ponownie pysznymi, chrupiącymi frytkami? Odpowiedź jest zaskakująco prosta!
Młode ziemniaki mogą być bazą pysznych i sycących dań od rana do wieczora. Swoimi przepisami na potrawy z tych warzyw dzieli się Andrzej Polan. Zobacz, jak robi jajecznicę na dzień po ciężkiej nocy, drakę z młodego ziemniaka, młode ziemniaki w liściach warzyw i racucha z borówkami w truskawkach.
Ziemniaki, grule, kartofle - co z nich przygotować? Poznaj przepisy Jaśka Kuronia na frytki belgijskie z sosem tatarskim, fitfrytki, serowo-boczkowe ziemniaki Hasselback, babkę i ziemniaczki zapiekane w parmezanie. Które danie wybierasz?
Dania z ziemniakami są pożywne i sycące. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował kilka z nich: placki a'la rosti z avocado i salsą paprykową, gnocchi w ziołowym pesto z kozim serem, puszysty krem ziemniaczany ze smażonymi grzybami, a także sałatkę z pieczonych ziemniaków, wędzonego łososia na sposób azjatycki.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zdradził nam tajemnice najpopularniejszego dodatku do mięsa na polskich stołach, czyli ziemniaków. Jak mówi Kucharski - ziemniak ziemniakowi nierówny. Z jednych ziemniaków lepiej robić purée, a z innych frytki lub dodawać je do sałatki.
Jedni obierają młode ziemniaki, inni je tylko myją. Można to zrobić myjką, szczotką lub druciakiem. A jak to robi Piotr Kucharski? Czym powinniśmy się kierować przy wyborze młodych ziemniaków? I jak rozpoznać czy młode ziemniaki, które chcemy zakupić pochodzą z Polski czy z zagranicy? Z tymi pytaniami zwróciliśmy się do Piotra Kucharskiego, kucharza Dzień Dobry TVN. Jeżeli lubicie młode ziemniaczki - koniecznie skorzystajcie z przepisów Piotra!
Jak mówi Dorota Wellman - trzeba Polana, by z ziemniaka zrobić kulinarne arcydzieło. Mistrz Andrzej Polan udowadnia w kuchni Dzień Dobry TVN, że ze zwykłych ziemniaków można przygotować niezwykłe potrawy. Bogracz ziemniaczany z jajkami, kotlety z ziemniaków, a na deser ziemniak przytulony przez "francuza" - to propozycje kucharza Andrzeja Polana. A kto z Was lubi placki ziemniaczane?
W dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN w roli głównej wystąpiły ziemniaki. Piotr Kucharski przygotował z nich dania zasługujące na nagrodę. Na stole pojawiły się: zapiekanka Dauphinoise, pieczone ziemniaki, marynowane młode ziemniaczki, rozmarynowe ziemniaki z patelni, ziemniaki w mleku kokosowym. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!