Sprawdź jak zrobić czekoladowe żaby, lemoniadę malinową i kanapki z klopsikami.
Zobacz, jak zrobić paprykowy hummus, pełnoziarniste wrapy, owsiankę "Snikers", chleb bananowy z malinami i zielone smoothie.
Jak zrobić quesadillę z omletem francuskim i szynką, bułeczki bao z kiełbasą, domowy kebab ze świeżymi warzywami i krakowską suchą oraz buschettę z szynką?
Jak przyrządzić naleśniki, pizzę, sałatkę owocową i kurczaka w ananasach?
Sprawdź, jak przygotować omlet "Zebra" i szpinakowe, zielone gofry.
Przyrządzając smakowite, a zarazem pełne wartości odżywczych potrawy, troszczymy się o zdrowie naszych pociech.
Sprawdź przepisy na ciasteczka malinowe z białą czekoladą, zielone muffinki z kremem i kotleciki z zielonego groszku.
Dieta dziecka powinna obfitować w zdrowe i lekkostrawne produkty, a tradycyjne świąteczne potrawy nie zawsze odpowiadają jej wymogom. Podczas komponowania bożonarodzeniowego menu warto pamiętać o tym, że składniki niektórych specjałów mogą zaszkodzić najmłodszym członkom rodziny. Za sprawą drobnej modyfikacji klasycznych przepisów możemy przygotować pożywne, a jednocześnie niezwykle apetyczne dania. Przekonuje o tym Magdalena Adamczak, dietetyk kliniczny i specjalista zdrowia publicznego.
Słodkie i szybkie placuszki na śniadanie dla dzieci nie muszą oznaczać niezdrowego i kalorycznego posiłku. W przygotowaniu wartościowych śniadań liczy się pomysł i dobór składników. Warto wykorzystać sprawdzone przepisy, które przypadną do gustu rodzicom, a co najważniejsze – dzieciom.
Niektóre dzieci nie są wielbicielami mleka. Aby je zachęcić do spożywania tego odżywczego napoju, warto przemycić go w pysznych daniach z syropem kakaowym. Piotr Kucharski przygotował kilka z nich: kokosową owsiankę, pyszne kanapki z ciastek owsianych i tiramisu truskawkowe. To jest pyszne!
Słodkie ziemniaki z domowym pesto, mini-pizza z kalafiora, zupa jarzynowa i risotto ze szparagami to przepisy Darii Ładochy na pyszne i zdrowe dania dla dzieci. Kiedy można zacząć podawać dziecku nowalijki?
Daria Ładocha zachęca do tego, by przygotowywać dzieciom potrawy z roślin strączkowych, bo są bardzo zdrowe i zawierają dużo wapnia. Jak je gotować, by nie były ciężkostrawne? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria przygotowała kotlety z soczewicy, pastę z ciecierzycy, wiosenna zupę z bobem i groszkiem oraz makaron z boczkiem i brokułami. Skorzystajcie z jej przepisów!