Sezon na polskie jabłka trwa w najlepsze, a to oznacza, że pora przygotowywać z nich nie tylko przetwory, ale i dania. W kuchni Dzień Dobry TVN Kasia Bukowska przygotowała pyszne ciasta jabłkowe na każdą okazję. Poznaj jej przepisy na ciasto wiewiórkę i muffny jabłkowe z kremem czekoladowym.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sezon na botwinkę zaczyna się w Polsce już w połowie kwietnia. Można ją jeść na surowo i w różnych potrawach po obróbce termicznej. Sprawdź, jak przygotować przepis Katarzyny Bukowskiej na chłodnik z botwinki, który przedstawiła w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska zaprezentowała swój przepis na zupę z botwinki. Maj to sezon na świeże, młode buraczki, czyli boćwinkę, a zaczyna się on już w kwietniu. Sprawdź, jak przygotować to danie.
Majową botwinkę można jeść na surowo, jednak idealnie sprawdzi się też do przygotowania pysznej tarty. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska zaprezentowała przepis na tartę z botwinką. Takie danie sprawdzi się na obiad i popołudniową przekąskę w pracy. Sprawdź, jak ją zrobić.
Wytrawne muffinki zyskują na popularności. Sprawdzą się jako drugie śniadanie i słona przekąska. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska pokazała, jak zrobić serowe muffinki z kolorową papryką. Sprawdź jej przepis.
Bułeczki drożdżowe najczęściej kojarzą nam się ze słodką przekąską. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska przygotowała bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli i ricottą. Sprawdź, jak je przygotować.
Tartinki to małe kanapeczki jednowarstwowe, na których układa się dodatki. Najbardziej przypominają one tradycyjne polskie kanapki. Sprawdź, jak przygotować tartinki z gruszką i kozim serem z przepisu Katarzyny Bukowskiej, który przedstawiła w kuchni Dzień Dobry TVN.
Sezon na jabłka rozpoczęty. Skorzystaj z przepisów na racuszki z jabłkami i kefirem, orientalnego indyka oraz szarlotkę.
Lunch to nie musi być tylko kanapka z serem i szynką lub danie zjedzone w drogiej restauracji. Smaczny, zdrowy i sycący lunch do pracy lub szkoły, na kilka dni, możemy przygotować sami w domu. Gośc Dzień Dobry TVN, blogerka kulinarna Katarzyna Bukowska, podpowiada jak to zrobić i zdradza swoje przepisy. Skorzystajcie z przepisów na chrupiącą sałatę z sosem orzechowym, kulki z masła orzechowego i kokosa.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś cynamon i blogerka kulinarna Kasia Bukowska. Zobaczcie, jak zrobić idealne bułeczki i rozgrzewające kakao.
Wiadomo, że czas o poranku zazwyczaj biegnie znacznie szybciej niż wieczorem. Dlatego też Katarzyna Bukowska postanowiła dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, pokazać kilka przepisów na śniadania, które można przygotować dzień wcześniej i nazajutrz oszczędzić trochę cennego, porannego czasu.