bruschetta

    bruschetta

    Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy uczestnika programu "MasterChef Junior" Kubę Tomaszczyka i jego babcię Irenę Skorek. Przygotowali dla nas: brownie, bruschettę z krewetkami, sosem pomidorowym i sosem krewetkowym oraz gołąbki.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Marka Kościkiewicza i Adama Przybysza. Panowie pokazali, jak zrobić w domu prawdziwy włoski makaron. Mogliśmy spróbować: makaronu taglierini neri i gnocchi z masłem truflowym i świeżą czarną truflą z płatkami parmezanu, a popić to arbuzową lemoniadą.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Galiński przygotował aromatyczne potrawy z produktów przywiezionych prosto z jego mazurskiego ekologicznego gospodarstwa. Na stole pojawiły się: zupa krem z cukinii podawana z grillowaną kanapką z pomidorami, czosnkiem i konserwowaną cukinią; tarta z burakami i serem owczym oraz sałatka z pieczonych buraków i białej fasoli. Smacznego!

    Kuchnię Dzień Dobry TVN odwiedził, nie po raz pierwszy, bloger Tomasz Woźniak, który przygotował letnie przekąski na majowy piknik. Skorzystajcie z jego przepisów na szparagi w panierce Panko z sosem Satay i trawą cytrynową, papier ryżowy z krewetkami i mango, bruschettę z pomidorami oraz... truskawki z bezami.

    W studiu Dzień Dobry TVN gosciliśmy Karinę Snuszko, autorkę bloga o restauracjach "Latające Talerze", wraz z przyjaciółką Dorotą. Obie Panie uwielbiają smaki Italii, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały włoskie potrawy. Jak zrobić sałtakę z ośmiornicy z ziemniakami, która jest popularnym daniem we Włoszech? Skorzystaj z ich przepisów na naszej stronie internetowej!

    Kucharz Maciej Szaciłło proponuje byśmy teraz, kiedy jest przedwiośnie, jedli sporo surowych warzyw. Dlaczego? Czym jest spirulina i jak smakuje? Skorzystajcie z przepisów Macieja, które zamieszczamy na naszej stronie internetowej i sami zróbcie: curry z mlekiem kokosowym, bruschettę z makaronem z cukinii, surowe gołąbki i zielony koktajl ze spiruliną.

    Mafijne klopsiki, tiramisu, krewetki i bruschetty - czyli prawdziwie włoskie smaki w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował: Tomek Woźniak

    "Pod słońcem Toskanii", "Julie i Julia", "Czekolada" - te filmy zainspirowały Monikę i Macieja do przygotowania w kuchni Dzień Dobry TVN naleśników, czekoladek, ratatuj i bruschetty. Zapraszamy na kuchnię filmową w wykonaniu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło.