Smażone w tempurze kwiaty cukinii z czereśniami, malinami, bobem i kozim serem, czyli letni obiad na zakończenie wakacji

Smażone w tempurze kwiaty cukinii z czereśniami, malinami, bobem i kozim serem
Źródło: Dzień Dobry TVN
Letnie owoce pod słodką pierzynką
Letnie owoce pod słodką pierzynką
Zielono na talerzu
Zielono na talerzu
Szparagowe love
Szparagowe love
Dyniowe przysmaki
Dyniowe przysmaki
Międzypokoleniowe przepisy
Międzypokoleniowe przepisy
Śniadania na słodko i wytrawnie
Śniadania na słodko i wytrawnie
Ziemniak ziemniakowi ziemniakiem
Ziemniak ziemniakowi ziemniakiem
Niezłe jaja w kuchni
Niezłe jaja w kuchni
Kuchnia obfita w nabiał
Kuchnia obfita w nabiał
Smak z dzieciństwa, czyli serek waniliowy
Smak z dzieciństwa, czyli serek waniliowy
Szlachetna kuchnia
Szlachetna kuchnia
Ryba na piątek według Sebastiana Olmy
Ryba na piątek według Sebastiana Olmy
Cynamonowa kuchnia Sebastiana Olmy
Cynamonowa kuchnia Sebastiana Olmy
Miodowa kuchnia Sebastiana Olmy
Miodowa kuchnia Sebastiana Olmy
Śródziemnomorskie specjały Sebastiana Olmy
Śródziemnomorskie specjały Sebastiana Olmy
Zapiekane obiady Sebastiana Olmy
Zapiekane obiady Sebastiana Olmy
Dania na parze od Sebastiana Olmy
Dania na parze od Sebastiana Olmy
Naleśnikowa kuchnia Sebastiana Olmy
Naleśnikowa kuchnia Sebastiana Olmy
Przepis na udaną Wielkanoc
Przepis na udaną Wielkanoc
Pomidorowa kuchnia Sebastiana Olmy
Pomidorowa kuchnia Sebastiana Olmy
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował dania z owocami na zakończenie lata. Wypróbuj jego przepis na smażone w tempurze kwiaty cukinii z czereśniami, malinami, bobem i kozim serem.

Smażone w tempurze kwiaty cukinii z czereśniami, malinami, bobem i kozim serem - przepis

Składniki:

  • 500 g sera koziego twarogowego,
  • 100 g świeżego imbiru,
  • 200 ml śmietany 36%,
  • 10 kwiatów cukinii,
  • 200 g tempury,
  • olej do smażenia,
  • 1 kg bobu,
  • 300 g czereśni,
  • 300 g malin,
  • 3 cytryny,
  • miód do smaku,
  • świeże zioła do dekoracji.

Sposób przygotowania smażonych w tempurze kwiatów cukinii z czereśniami, malinami, bobem i kozim serem

Kozi ser twarogowy wymieszaj z imbirem i słodką śmietana 36%, powstałą masę przełóż do rękawa cukierniczego i nadziej nim kwiaty cukinii.

Tempurę wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu, zamocz kwiat w tempurze i smaż na głębokim oleju, aż będą złote.

Blanszowany i obrany bób wymieszaj razem z czereśniami, malinami, sokiem z cytryny, miodem i ułóż na talerzu. Usmażone kwiaty cukinii ułóż na sałatce i udekoruj świeżymi ziołami.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości