kozi ser

    kozi ser

    Róża cudownie działa na nasz organizm, ale często zwyczajnie nie wiemy, jak zastosować ją w kuchni. Dlatego właśnie w kuchnia Dzień Dobry TVN Agnieszka Mielczarek i Agnieszka Cegielska pokazały, jak zrobić: ryż z owocami i konfiturą z płatków róży, grzanki z kozim serem z konfiturą różaną oraz tatara z łososia z imbirem i konfiturą różaną. Skorzystajcie z ich przepisów!

    Nasz smakosz Mikołaj Rey spotkał się z pasjonatem dobrego jedzenia Tomaszem Listopadzkim. W gospodarstwie Pana Tomasza Mikołaj skosztował własnoręcznie wyrabianego sera koziego. Co więcej, Rey sam go uwędził. Jakie produkt ma właściwości zdrowotne? I z czym można go przyrządzić w kuchni?

    Mikołaj Rey udał się w kolejną kulinarną podróż. W poszukiwaniu idealnego sera koziego, zawędrował aż do Cegłowa. Smakosz spotkał się tam z Panią Grażyną, która zajmuje się wyrobem twarogowego sera koziego. W jaki sposób powstaje ser? Jakie ma właściwości i z czym najlepiej smakuje?

    Nadają się idealnie na długie jesienne i zimowe wieczory. Są słodkie i doskonale poprawią nastrój. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN podpowiada, jak przygotować sernik bez sera i jaki jest sekret idealnego sernika. Skorzystajcie jego przepisów na serniki! Jeden z serników tak zachwycił Annę Kalczyńską, że powiedziała Piotrowi, iż do tej pory nie jadła lepszego.

    Kozie przetwory stają się coraz bardziej popularne. Można kupić sery wędzone, dojrzewające, świeże, z dodatkiem przypraw. Idealne do przystawek, z powodzeniem zastępują ser żółty na kanapkach. W studiu Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey zachwycał się kozimi serami. Który jest jego ulubionym?

    Po świątecznym przejedzeniu najlepsza będzie lekka kuchnia warzywna Anny Starmach. Skorzystajcie z jej przepisów na: kolorowy koktajl, bardzo zieloną zupę, sałatkę z łososiem i pomarańczami oraz pieczone warzywa z kozim serem. Kto z Was ma już dosyć pasztetów, szynek, boczku i smażonego karpia? Czy to prawda, że Marcin Prokop chce w tym roku nauczyć się gotować?

    Liber to prawdziwy łowca... talentów. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował, razem z siostrą Pauliną, która pracuje w Straży Pożarnej, babkę, polędwiczki wieprzowe oraz sałatkę z kozim serem.

    Szef Kuchni Tomasz Woźniak specjalizuje się - uwaga - tuningowaniu potraw! Dla Was w naszej kuchni przygotował zupę pomidorową, ekspresowy sernik z mango, makaron z krewetkami i chrupiące warzywa z kozim serem.