Dutch Baby według Katarzyny Bosackiej
Składniki:
- 3 jajka,
- pół szklanki ciepłego mleka,
- pół szklanki mąki,
- 4 łyżki masła,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania:
- Mąkę, mleko, jajka i sól wymieszać ze sobą.
- Na dno formy do pieczenia (okrągłej lub prostokątnej) wylać 4 łyżki rozpuszczonego masła, a następnie otrzymane wcześniej ciasto.
- Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Piec przez 15 min.
- Po wyjęciu z piekarnika wrzucić na naleśnik trochę wybranych owoców i cukru pudru. Dutch Baby można też zrobić w wersji na słono, z wytrawnymi dodatkami. Smacznego!
Zobacz także inne bardzo proste pomysły na pyszne dania:
- Prosty przepis na surówkę z cukinii, czyli łatwo, szybko i pysznie
- Przepis na błyskawiczny ramen z Tiktoka
- Knedle z truskawkami - prosty przepis krok po kroku
- Pyszny sernik z jogurtów naturalnych
- Fuczki - pyszne placki z kapusty kiszonej prosto z Podkarpacia
- Lody z bobu. Wyjątkowy, prosty przepis w czterech krokach
- Mini pizze z TikToka na bazie bułek. Ten szybki przepis to hit!
Zobacz wideo: Dziś nie przejmuj się dietą. Przepis na grzeszny puszysty deser
Autor: Diana Ryściuk
Źródło zdjęcia głównego: Moment RF
podziel się: